Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite na oprezu

Oprez! Lažni djelatnici Here pokušavaju prevariti građane

21.03.2018.
u 21:50

Hrvatska energetska regulatorna agencija nije nadležna za očitavanje brojila i njeni djelatnici ne obilaze stanove zbog toga

Osobe koje se lažno predstavljaju kao predstavnici Hrvatske energetske regulatorne agencije (Hera) pokušavaju prevariti građane! Kako nam je kazala jedna naša čitateljica, osoba koja se predstavila kao djelatnik Here pokušala je ući u njen stan uz objašnjenje da treba očitati brojilo električne energije.

Budući da je nedavno djelatnik HEP-a očitao to isto brojilo, gospođa ga nije pustila u stan. Kad je shvatio da neće ostvariti svoj naum, lažni djelatnik Here glasno joj je poručio da će zbog toga sljedeći mjesec dobiti račun za struju veći za 150 kuna. U Heri su nam potvrdili, naravno, da njihovi djelatnici ne obilaze stanove i ne očitavaju brojila jer to i nije posao te agencije. No već se otprije zna da su se predstavnici nekih tvrtki lažno predstavljali kako bi na prijevaru nagnali građane da potpišu prelazak drugom dobavljaču električne energije. Na meti su im uglavnom starije osobe.

Povod za lažno predstavljanje prevaranata kao djelatnika Here povezuje se s aktualnom temom promjena granice za crvenu, skuplju tarifu, o čemu mediji ovih dana intenzivno pišu, a Hera se u tim napisima često spominje.

Ključne riječi

Komentara 5

SJ
Sve je uzalud
09:30 22.03.2018.

....nebojim se ja lažnih djelatnika ................već onih pravih izvornih...........

RI
ribnjačar
01:36 22.03.2018.

@tweakUI- taj smrad je tek kokošar koji napada 1 - na starca- kriminalca u rešt. a što možemo napraviti instituciji koja je rascjepkala HEP u faktore koji ti/nam debljaju račun!? HEP ne može preživjeti napad outsorcing-a jer komune i grupepe nisu imune na nagradu. umreženi monopoli je izazov a nitko ne gubi . plača hep a povjerenje za potpisom , nagrađuje se onog ....koji nahrani veči lanac. al nije to ni sramota ni kriminal - to se kod nas zove USPJEH svakog VSS koji uspije uči u igru po ključu usluge- za uslugu...pa onda štetočina koji hrani ove gore - potamani mi sve ribe- s piranom- a kaže se kao šef.. pa još hyns z vrduljakomnacjepljen na račune u protoku-- ne može biti jeftinije nego što je..... ružno i šteta . 24. 3. pred vratima zgubidana i poltrona, hodajučih afingera i karijerista, jonndrukovičevih štovatelja- za moju i našu Hrvatsku Ž

Avatar bodavica
bodavica
13:48 23.03.2018.

zašto postoje bejzbol palice?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije