Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerski život

Ono što se u Ludbregu časti događaj je vjere

'21.03.2010., Bjelovar - Novozaredjeni biskup Vjekoslav Huzjak vodio prvu misu u katedrali sv. Terezije Avilske Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
03.11.2010.
u 14:20

Proslava 600. obljetnice posebnoga štovanja Krvi Kristove nastavit će se svetkovinama u idućoj godini

U prigodi velikog jubileja ludbreškoga svetišta u Ludbregu je održan znanstveni skup kojeg je tema bila 600. obljetnica štovanja Krvi Kristove u Ludbregu. Raspravom na skupu, koja je otvorila mnoga pitanja, vjernicima i široj javnosti pokušavao se rasvijetliti fenomen čašćenja Krvi Kristove u Ludbregu na temelju povijesnih izvora. – Ono što se u Ludbregu časti događaj je vjere koji okuplja ljude kao početak nečega lijepoga što se dogodilo i kao takvo nastavlja svoj povijesni hod - istaknuo je bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.

Nakon simpozija zahvalno misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, u zajedništvu s domaćim župnikom Đurkanom, predavačima te brojnim svećenicima koji su sudjelovali na skupu.

Održani simpozij jedan je od središnjih programa u sklopu proslave 600. obljetnice posebnoga štovanja Presvete Krvi u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Osim toga taj skup drugi je dio znanstvenoga simpozija osvjetljavanja događaja koji su obilježili Ludbreg tijekom proteklih šest stoljeća. U prvom dijelu teološkog simpozija, održana u Varždinu u ožujku, govorilo se o štovanju Predragocjene Krvi Kristove, a drugi dio imao je naglasak na povijesnome vidiku. Proslava 600. obljetnice posebnoga štovanja Krvi Kristove nastavit će se iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije