Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dozlogrdilo im

Ogorčeni: Dok se HDZ i SDP prepucavaju, mi se smrzavamo

\'topusko...211010...snimio...jurisivl...na...slici...prosvjed...u...topuskom.\'
Vladimir Jurišić/VLM
21.10.2010.
u 17:20

Politika nas ne zanima, samo želimo da nam bude toplo, poručili su prosvjednici. Načelnik im je obećao da će se problem riješiti na hitnoj sjednici Općinskog vijeća

Mi stanari 170 stanova u Topuskom žrtve smo bezobzirnog prepucavanja HDZ-a i SDP-a, a nas politika ne zanima. Želimo samo znati kada će nam se upaliti grijanje, kada će nam u stanovima biti toplo i kada će se naša djeca kad dođu iz škole moći ugrijati u svojim domovima, rekla nam je Ankica Perčilnić, jedna od očajnih i ljutitih stanovnika nekoliko stambenih zgrada koji su jučer i danas prosvjedovali u Topuskom.

Bez dogovora o koncesiji

Grijanja nemaju zbog nedogovora Općine Topusko, na čijem je čelu načelnik Nikola Abramović (HDZ), i tvrtke Termalne vode, koju vodi Zvonko Belošević, a u posrednom je vlasništvu Sisačko-moslavačke županije, kojoj je na čelu SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel. Ključni je problem to što su se stanovi dosad godinama grijali preko Lječilišta Topusko, koje nije imalo koncesiju za obavljanje distribucije toplinske energije. Radi uspostave zakonskih okvira osnovana je tvrtka Termalne vode, no nastala je još gora situacija. Općina i tvrtka ne mogu se dogovoriti o koncesiji, a stanari se, ni krivi ni dužni, smrzavaju.

Zgradu Lječilišta griju?

– Kako nam nije odobrena koncesija za distribuciju toplinske energije, ne postoji zakonska mogućnost da uključimo grijanje u topuskim stanovima. Svi pregovori i pokušaji da općinskim čelnicima objasnimo situaciju u kojoj kršimo zakon ako grijanje pustimo a da nismo ishodili koncesiju, ostali su bez rezultata. Rješenje je da Općinsko vijeće sazove izvanrednu sjednicu, preispita i poništi dosadašnje odluke i prihvati Termalne vode kao koncesionara, jer smo se jedini javili na natječaj i sve uvjete zadovoljavamo. Grijanje će tada biti uključeno – objašnjavao je Z. Belošević okupljenim građanima, koji mu nisu do kraja povjerovali, jer su primijetili da bez koncesije i dalje griju zgrade Lječilišta.

Općinski načelnik N. Abramović obećao je danas da će sjednica Vijeća biti održana čim prije, te je objasnio da ponudu Termalnih voda Vijeće nije moglo prihvatiti zbog nezadovoljavanja traženih kriterija. No, mještane to ne zanima, već žele grijanje, uz tvrdnju da je bilo sasvim dovoljno vremena da Općina sredi probleme s koncesionarom, a ne da se čeka hladna jesen.

Ključne riječi

Komentara 29

IN
inspekcija1
18:12 22.10.2010.

Obrazovani i stručni ljudi ne žele u mulj koji se zove plitika i zato je sve prepušteno lokalnim kaubojima......

SN
senka1984@net.hr
19:41 21.10.2010.

Termalne vode sa jednim zaposlenim sigurno imaju sve uvjete da dobiju koncesiju na 30 godina. A plan poslovanja za to razdoblje stane im u nekoliko rečenica......manje nego godina koncesije....

UJ
ujkohr
12:12 22.10.2010.

Očito se nekom ne sviđa moj komentar - naglašavam da nije bio zlonamjeran no ako nekog istina boli to je druga priča...ili ja možda pričam bezveze pa bih molio da me se u tom slučaju argumentirano demantira. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije