Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjeljom u 2

Odvjetnik Miljević: Plenković je do nedavno bio finiji od Milanovića, ali sad je i on skinuo rukavice

HRT
15.11.2020.
u 16:43

Zamoljen da komentira odnos premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, rekao je kako on nastoji izbjegavati sve osim prava, ali živo prati sve to i uživa u tome što njih dvojica rade.

Odvjetnik Veljko Miljević gostovao je u novoj emisiji "Nedjeljom u 2" i govorio o presudi Ive Sanadera, svojim najtežim slučajevima, ali i o odnosu između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića. Za pravdu kaže da je nema, donosi HRT. Miljević se osvrnuo na presudu HDZ-u i Ivi Sanaderu.


 

- Ako imamo situaciju da je prva presuda donesena u ožujku 2014., a sada je donesena druga koja je također nepravomoćna, ona je po strukturi jednaka onoj prvoj - smatra.

Na pitanje koliko bi moglo trajati ovo suđenje do pravomoćne presude, kaže da to nitko ne zna. Za prethodne presude Ivi Sanaderu, kaže da nisu imale elementarnu logiku i bilo mu je jasno da ne mogu opstati. Na pitanje hoće li posljednja presuda Sanaderu postati nepravomoćna, Miljević je rekao "da u našem pravosuđu to ne zna nitko".

- Ljude više zanima odgovornost pravne osobe, tu smo se raznih stvari naslušali (...) govori se o kolektivnoj odgovornosti, a nje u kaznenom pravu nema (...) Odgovornost po kojoj odgovaraju pravne osobe u kaznenom postupku je nedavno uvedena, prije 15, 20 godina (...) Pravna osoba ne može odgovarati jer je suština krivičnog postupka u krivnji, a krivnja je subjektivni odnos čovjeka. Pravna osoba ne može imati taj subjektivni odnos, ne može imati krivnju - dodao je. - Ivo Sanader je bio izvanserijski političar, daleko iznad našeg uobičajenog prosjeka. Njega je bilo i lijepo vidjeti, rekao je.

Za stanje u našem pravosuđu kaže da bi volio da se pravosuđe reformira i da se pravosudni postupak drugačije odvija. Volio bi da su rokovi mogu biti instruktivne naravi, da zaista postoje i ih se ljudi pridržavaju kao orijentacijskog kriterija.

Zamoljen da komentira odnos premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, rekao je kako on nastoji izbjegavati sve osim prava, ali živo prati sve to i uživa u tome što njih dvojica rade. Kazao je i da bi njih dvojica morali snositi potpunu odgovornost za javno izrečenu riječ.

Kaže da je Plenković do prije tjedan dana bio "finiji od Milanovića, sada mu se opasno približava, i on je skinuo rukavice".

- To što ja uživam, ja se smijem kao idiot po 2 sata nakon što ih čujem. Kada bi apstrahirao da je Milanović predsjednik republike, ja bi bio njegov fan - dodao je.

Miljević je govorio o posebnim dokaznim radnjama, riječ je o ograničavanju ustavnih prava, no one se i provode jer se drugačije nije moglo. Smatra da se mora ići na produljenje ili proširenje posebnih dokaznih radnji jer se tada moraju pisati sažeci.

- Predsjednik i premijer moraju znati to da se vodi značajan predmet, ali o sadržaju radnje ne smiju znati ništa, to je tajna, smatra.

Govorio je i o svojem klijentu Zdravku Mamiću te je rekao da je Mamić do 7 dana prije presude uvjeravan da će biti oslobođen, a Miljević je obranu preuzeo u njegovoj drugoj, daleko opsežnijoj optužnici.

- Zdravko Mamić je vulkan. Zdravko Mamić je najfinija osoba 29 dana u mjesecu, a onda 30. dan u mjesecu će vas izvrijeđati tako da, ako držite do sebe, više s njim ne možete komunicirati - rekao je Miljević.

Ključne riječi

Komentara 18

AB
abokatstir
21:07 15.11.2020.

Očito jedino Plenković ima muda reći kilavom šmrkavcu da nije normalan, što bi trebao biti posao medija i novinara koji se očito ne usude dirnuti u govno jer znaju što ih čeka. Kako je sva ta bagra bila hrabra pljuvati po Kolindi, Plenkoviću...

EB
EBERT
18:06 15.11.2020.

Gosp. Plenkovic je bio i ostat ce kulturan covjek. Njega cjene u Eu dok El bahati je bio i ostai ce nepozeljen Svugdje gdje se pojavi. Jedino u Albaniji je dobro dosao. Govori mi sve.

MI
mica1111
18:21 15.11.2020.

Evo tipičnog primjera kako izgleda novinarski članak kad napiše samo ono što njemu odgovara.Da nisam gledala ispalo bi da sam nešto drugo vidjela!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije