Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBAVNA PRIČA

'Odbjegla nevjesta' postala majka: Tri vučića rođena u osječkom ZOO-u

16.07.2020.
u 12:21

Vučica je stigla u Slavoniju iz Zagreba u prosincu, taman su joj dvije godine, a on je došao u veljači iz Švedske i mjesec dana je stariji. No, prije nego ga joj se pojavio pred očima, Bellatrix je pobjegla iz osječkog ZOO-a, pa su ju prozvali "odbjeglom nevjestom".

Tri vučića rođena su nedavno u Zoološkom vrtu u Osijeku, u kojem su na vučju prinovu čekali još od 1998., dakle pune 22 godine. Roditelji su im Bellatrix i Voldemort, čija je ljubavna priča proljetos obišla Hrvatsku. Iako su mladunci na svijet stigli nešto ranije, tek su ih jučer zaposlenici ZOO-a uspjeli vidjeti i prebrojati.

- Prosjek je četvero mladih po leglu, no kako su roditelji vrlo mladi, ženki je to prvi okot, a mužjak je stigao tek koncem sezone parenja, vrlo smo zadovoljni s njih troje – kaže nam zoologinja Tatjana Šalika Todorović.

Vučica je stigla u Slavoniju iz Zagreba u prosincu, taman su joj dvije godine, a on je došao u veljači iz Švedske i mjesec dana je stariji. No, prije nego ga joj se pojavio pred očima, Bellatrix je pobjegla iz osječkog ZOO-a, pa su ju prozvali "odbjeglom nevjestom". Četiri dana i noći tragali su za njom, a pronašli su je u Baranji, u blizini mađarske granice.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
19:00 16.07.2020.

Predivna prica , demogragska obnova , povratnici iz Švedske , buducnost Slavonije je osigurana , ovce su otisle , ovce su glasale a Vukovi su pobijedili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije