Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI LIST I PLIVA POMAŽU Prva donacija od 10.000 kuna pomoći dodijeljena tročlanoj riječkoj obitelji Sverić

Obitelj Sverić ohrabrena potporom dobrih ljudi

otv-01-txt.jpg
import
20.06.2006.
u 17:57

Obitelj Sverić 6. lipnja izbačena je iz svog stana u Kosovelovoj 9 i još se oporavlja od traume proživljene zbog neumoljivosti oprečnih sudskih odluka. No, nemjerljivu nepravdu uvijek namiri dobra volja i suosjećanje ljudi. Iako je obitelj morala nasilno izići iz stana, doživjeli su i lijepih trenutaka. Kristijana Sverića posebno je ganulo prvo pismo potpore koje je dobio odmah nakon privremena smještaja u Domu Crvenog križa na Pećinama.

Veliko iznenađenje
- Stiglo mi je pismo obitelji Momčilovski, imaju sina Mateja, podstanari su i nadaju se vlastitome stanu pa razumiju kako se osjećamo - rekao je Kristijan i napomenuo kako bi rado da mu se ta obitelj javi jer ih od Sverića, u znak zahvalnosti, čeka mali poklon-paket. Dirnula ih je i ponuda Ibrahima Českinovića iz Omišlja, koji im je spreman ustupiti apartman na 20 godina. No, posebno ih je iznenadio jučerašnji posjet ekipe Večernjaka i predstavnika Plive Gordane Vulić i Ljudevita Brajdića. Vijest da su dobitnici prve donacije od 10.000 kuna u tek pokrenutoj akciji “Večernji list i Pliva pomažu” ostavila ih je bez riječi.

Pomalo u nevjerici primilili su sretnu vijest, no onda su nam od srca zahvalili na pomoći i razumijevanju. Posjet Večernjakove ekipe iskoristila je Kristijanova majka i skrbnica Spomenka Marijanović i još jednom zahvalila donatorima.

– Oduševljeni smo ljudima u Crvenom križu. Trude se pomoći – kazao je Kristijan, a Maša je dodala da bi im u vlastitome prostoru bilo ugodnije.

Gradski stan
Ipak, 6. lipnja neće lako zaboraviti. Mnogi se još sjećaju mučne deložacije obitelji Sverić. Trećina stana od samo 26 kvadrata iz kojeg su izbačeni pripada Kristijanu, koji od djetinjstva boluje od tumora na mozgu. Stan je bio u vlasništvu njegova pokojnog oca, čija je druga supruga Zdenka Sverić uspjela izbaciti Kristijana i njegovu obitelj premda živi u kući u Gornjoj Stubici. – Nakon deložacije, stan je ostao prazan – rekla je Spomenka. Poglavarstvo Rijeke pronašlo je gradski stan u koji bi se, nakon što se uredi, mogli useliti u kolovozu.


Više o temi“Ima dobrih ljudi, morate vjerovati”

Stisak ruke ono je što Sverićima ovih dana ulijeva nadu. Dr. Gordana Vulić, predstavnica Plive, jučer im je zaželjela sve najbolje. - Neka vam ova donacija barem malo pomogne, a želimo da se nađe još netko tko će dodati koliko je potrebno i pomoći vam. Ima dobrih ljudi, morate vjerovati - poručila im je predstavnica Plive dr. Gordana Vulić.


“Teško je kad vas stric dođe izbaciti”

Još potresen zbog nasilna iseljenja iz stana početkom lipnja, Kristijan iz sjećanja ne može izbrisati, kako kaže, najtužniju sliku. - Bilo je to 26. svibnja, kada su također trebali biti deložirani, ali je sve odgođeno za lipanj. Rastužilo me što je na tu deložaciju došao i moj stric – rekao je Kristijan još ne vjerujući da ga je i stric došao izbaciti iz stana pokojnog oca. – Od svega što sam doživio to mi je bilo najtužnije i najteže – priznao je Kristijan. (E. Č.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije