Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Hrvatskoj zapošljava 2300 ljudi

Uprava Petrola kod Filipovića: S reguliranim cijenama goriva nemoguće je poslovati

Zagreb: Petrol odžao konferenciju za medije o vladinom ograničenju cijena goriva
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
19.10.2022.
u 18:02

Vjerujemo da ćemo naći održiv model poslovanja, ovaj model koji je uveden u ponedjeljak je dugoročno neodrživ, kazao je Vladimir Kuzmić, član uprave Petrol d.o.o., Zagreb

Delegacija Petrola na čelu s predsjednicom uprave Nadom Drobne Popović bila je danas u Zagrebu gdje se na vlastitu inicijativu sastala s ministrom gospodarstva Damirom Filipovićem što je naš ministar i prihvatio.

– Naši gubici do lipnja mjeseca bili su 14,6 milijuna eura i rastu zbog mjera koje donosi hrvatska vlada vodeći računa o svojim građanima što razumijemo. No, mi u Hrvatskoj zapošljavamo 2300 ljudi što je 2300 obitelji, u našoj vlasničkoj strukturi su i hrvatski mirovinski fondovi. Tako očekujemo da hrvatska vlada nađe rješenje za ovu situaciju u kojoj zapravo svi gube - rekla je Drobne Popović. Sastanak s Filipovićem je uprava Petrola tražila nakon zadnjih vladinih mjera objavljenih u ponedjeljak a ministar je sastanak odmah i prihvatio.

- Imam pozitivan dojam, ministar je saslušao pa se nadam da će se problem riješiti. Za sada nemaju u planu neke konkretne mjere koje bi poduzeli ako do rješenja ne dođe - kazala je.

Drobne Popović rekla je kako se u Sloveniji pronašlo rješenje kroz fiksnu maržu dok se o dosadašnjim gubicima još pregovara, a do tužbe ipak nije došlo.

- Istakli smo naše investicije od 270 milijuna eura, preuzimanje Croduxa, ali i premalu maržu na sadašnje cijene s kojima sasvim sigurno ne može preživjeti. Također, mi kao distributer smo u podređenom položaju u odnosu na proizvođače koji zarađuju već na rafinerijskih marži. Nadamo se razumijevanju i dogovoru s hrvatskom Vladom - rekla je predsjednica uprave Petrola.

Grupa Petrol prošle je godine otvorila i vjetroelektranu Ljubač te je u planu i još jedno takvo postrojenje, a preuzet je i domaći lanac Croduxa. Uprava Petrola se i u ranijim istupima obraćala reguliranju cijena derivata u Hrvatskoj, no ovo je prvi puta da je ovako visoka njihova delegacija bila po toj temi u posjetu ministru gospodarstva u hrvatskoj vladi.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
19:10 19.10.2022.

Grupa Petrol je u prva tri mjeseca 2022. godine ostvarila usklađenu bruto dobit u iznosu od 162,2 milijuna eura, što je 18 posto više nego u prva tri mjeseca 2021. godine. EBITDA Grupe Petrol u prva tri mjeseca 2022. iznosilaa je 65,6 milijuna eura, što je 21 posto više nego u prva tri mjeseca 2021. Neto dobit Grupe Petrol u prvom tromjesečju 2022. dosegla je 32,4 milijuna eura, što je povećanje od 17% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

DU
Deleted user
19:02 19.10.2022.

Zatvoriti vlastitu rafineriju te kupovati od drugih recimo mola to je čin veleizdaje a to je napravio naš premijer

OT
otrovnijezik
19:28 19.10.2022.

Lažete isto kao i Vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije