Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVLJEN SASTANAK S MINISTROM

Miljavac: Mali distributeri goriva nalaze se pred kolapsom. Preostaje nam jedino ustavna tužba

Sutra stiže veliko poskupljenje goriva
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
18.10.2022.
u 09:16

Upitan je li se ranije moglo pomoći, državni tajnik Milatić kaže da se sigurno može organizirati da se financijski pomogne kreditima preko HAMAG BICRO-a ili HBOR-a.

Vlada je donijela novu uredbu kojom se reguliraju cijene goriva u idućih sedam dana te ostaju iste kao do sad. Predsjednik Udruge malih distributera goriva Armando Miljavac rekao je u HRT-ovoj emisiji "U mreži prvoga" da će krajem godine za njih nastupiti katastrofa jer više nemaju novca i ne mogu obnoviti bankovna jamstva za kupnju goriva

- Vlada je još jednom fiksirajući cijene poslala jasnu poruku da joj bitno očuvanje standarda građana, da je bitno kako i na koji način poduzetnici imaju ulazne troškove. Da joj je stalo da se ovi inflatorni pritisci što je moguće više, umanje, istaknuo je Ivo Milatić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja te najavio sastanak koji bi se trebao održati u srijedu.

- Limitiranje u dugoročnom smislu nije nikome dobro. Pozvat ćemo ih sve tijekom dana, sutra će biti sastanak kod ministra, kako bi razgovarali kako dalje, dodaje, ističući da su neovisno o svemu građani i poduzetnici zadovoljni limitiranjem cijena - dodao je Milatić

Zbog ograničavanja cijena goriva, mali distributeri su podnijeli ustavnu tužbu.

- Nakon više od godine dana što su nekakvi pokušaji da se nešto dogovori, ništa se nije dogodilo. Kada vam tvrtka s gubitkom radi godinu dana, a mi radimo s vrlo malim maržama. Tvrtke su totalno devastirane, iscrpili smo sve financijske mogućnosti, nalazimo se pred kolapsom, poručuje A.Miljavac iz Udruge malih distributera goriva.

Miljavac je kazao ako Vlada želi riješiti problem, neka riješi njihove bankovne garancije. Istaknuo je da su puno puta pisali da im se pokuša pomoći, no nije bilo sluha.

- Nama je preostalo jedino da idemo ustavnom tužbom, dodaje Miljavac ističući da će biti katastrofa do kraja godine.

Upitan je li se ranije moglo pomoći, državni tajnik Milatić kaže da se sigurno može organizirati da se financijski pomogne kreditima preko HAMAG BICRO-a ili HBOR-a.

- Jasno, vi morate znati da ovo nije jedini dio s čim smo se bavili. Preširok je taj cijeli spektar problema koje sveobuhvatno treba riješavati - dodao je državni tajnik i objasnio kako Uprava za energetiku nema niti 20 ljudi.

Miljavac je naveo kako će se odazvati sastanku, ali je nadometnuo kako mu je ovo prvi glas da će sutra biti sastanak.

- Službeno ćete dobiti poziv, odgovara Milatić.

VIDEO: Najatraktivnije lokacije Adventa dobile koncesionare, otkriven i 'papren' iznos koji će Zagreb zaraditi!

Komentara 8

DU
Deleted user
09:32 18.10.2022.

Koga briga za trgovce gorivima, ionako smo ugasili sada i obije rafinerije te možemo biti sretni jer našem poslovnom partneru rade sve rafinerije u Mađarskoj i Slovačkoj i imati ćemo od koga skupo kupovati gorivo a jeftino izvoziti. Hvala HDZ-u i Mađarima!

Avatar Hazl113
Hazl113
11:41 24.10.2022.

Svi ti "mali"distributeri gorivom su jednom riječju prekupci. Tu spada i Petrol i nekadašnji Crodux.

FI
Fisherman73
10:10 18.10.2022.

Sustavno tokom godina uništeno je tko zna koliko proizvodnih pogona malih proizvođača, pa nikome ništa, žao mi je zaposlenih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije