Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od srijede

Vlada odlučila: 'Prelazimo na tjedno računanje cijene goriva i benzin će pojeftiniti, a dizel poskupiti'

Od ponoći niže cijene goriva na benzinskim postajama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
06.09.2022.
u 12:44

''Prelazimo na tjedno računanje cijene goriva i benzin će pojeftiniti, a dizel poskupiti'', rekao je ministar te dodao da bi, da se ostalo na dvotjednom računanju cijena sve znatno poskupjelo.

Na telefonskoj sjednici Vlade održane uoči sastanka parlamentarne većine dogovorene su i nove mjere oko cijena goriva. Donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Sukladno donesenoj  Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH  za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa 7 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kn po litri.

''Prelazimo na tjedno računanje cijene goriva i benzin će pojeftiniti, a dizel poskupiti'', rekao je ministar te dodao da bi, da se ostalo na dvotjednom računanju cijena sve znatno poskupjelo. 

"Benzin će pojeftiniti za 57 lipa, a dizel  poskupjeti za 54 lipe", otkrio je, dodavši da će ograničiti cijenu plavog dizela.

Tako će nova cijena benzina biti 10,62 kn, a dizela 12,89 kn. Fiksirana cijena plavog dizela će biti 8,49 kn. Nove cijene goriva stupaju na snagu od srijede. 

Foto: Vlada RH

Govoreći o energetskom paketu mjera, ministar je istaknuo kako će detalje prezentirati premijer Andrej Plenković. “Ovim paketom ćemo pomoći svim sugrađanima, poduzetnicima, svim koji su posebno ugroženi. Bolnice, škole i vrtići neće biti u situaciji da neće moći plaćati račune”, rekao je. 

''Tako i na ovaj način pokazujemo da brinemo i o građanima i o gospodarstvu'', rekao je ministar Davor Filipović. 

Da nema ovih mjera Vlade  i da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile prema tjednom prosjeku12,57 kn po litri za benzinsko gorivo; 14,88 kn po litri za dizelsko gorivo i 10,15 kn po litri plavi dizel. 

Video: Ivošević tvrdi da je nasilni susjed zlostavljao svoju ženu

 

 

Ključne riječi

Komentara 31

ZU
Zujim
15:52 06.09.2022.

Srecom, pa se vlada brine o nasem standardu, rece nedavno nas vrli predsjednik vlade. Ne rece jedino da je li to briga o padu ili rastu standarda?!

Avatar Kajimalima
Kajimalima
16:02 06.09.2022.

Ovo stvarno više nije normalno. Treba tražiti od svih autoprijevoznika i svih kompanija koje dostavljaju robu diljem Hrvatske da jednostavno opale štrajk. Zaustaviti promet, blokirat državne ceste, gradove i općine. Za dva dana pada vlada 100% Do kad nas više misle izrabljivat ovaj narod. Narod ih je postavio na vlast i mi ih možemo i moramo skinuti s vlasti.

TO
tomislav10
13:25 06.09.2022.

A imamo svoje rafinerije (barem jednu rafineriju).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije