Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritiziraju Vladu

Novi val protiv spin offa: 'Ta tvrtka je čudovište na hrvatski način'

Božo Ivošević
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
18.06.2014.
u 10:51

– Čovjeka podsjeća na neke već postojeće javne tvrtke koje su manje-više poslužile za uhljebljenje – kazao je jedan od osnivača i prvi predsjednik udruge Franak, ali i domar u vrtiću Božo Ivošević.

Cijela ova priča jednostavno ne igra! Ta nova firma s otprilike 24 000 zaposlenih bit će čudovište na hrvatski način kazao je o odluci Vlade da odustane od outsourcinga i krene s izdvajanjem radnika u popratnim djelatnostima u državnoj službi član Predsjedništva stranke Novi val Božo Ivošević.

Centralizacija poslova koji se ne mogu centralizirati zbog mjesta rada, zahtijeva nove ravnatelje i novu administraciju radi organizacije po regijama, županijama, gradovima, općinama... Novo računovodstvo, tajništvo, službe nabave, transporta... Iskreno, čovjeka podsjeća na neke postojeće javne tvrtke koje su manje-više poslužile za uhljebljenje kazao je jedan od osnivača i prvi predsjednik udruge Franak, ali i domar u vrtiću Ivošević, izvijestili su iz Novog vala.  

Problem je nesposobna Vlada

Nova stranka Ljube Jurčića Novi val ne podržava da se uštede u javnom sektoru ostvare stvaranjem velike Vladine "spin off" kompanije. Vlada se, navodno, odlučila za taj oblik outsourcinga da "smanji stres kod zaposlenih u pratećim djelatnostima" pa je ponovno zaključila da treba spremačice, domare, kuharice i zaštitare razdvojiti od škola kazala je zamjenica predsjednika Novog vala Jasna Plevnik dodavši da nisu problem te djelatnosti nego nesposobna Vlada koja ne može potaknuti rast i povećati prihode.

Upozorava i da Vlada nije ponudila garancije da novo poduzeće neće u roku godinu ili dvije privatizirati i nije objasnila kako će tim radnicima osigurati da im se ne smanje primanja.  Ne vidim nikakvu prednost u predloženoj "spin off" organizaciji, a lako možemo zamisliti i nastavak priče: uskoro će takvo "čudovište" poslovati s gubitkom pa će se tražiti "strateški partner" te na kraju slijedi prodaja takvog poduzeća nekoj trećoj strani što u konačnici opet ugrožava sigurnost radnika kazao je Ivošević. 

>>'Možda nisam u pravu, ali dojma sam da je radnike trebalo rješavati kroz outsourcing'

>>Satirična objava sindikata: Pročitajte kako je Vlada odustala od outsourcinga!

>>Opačić: Nismo popustili pritiscima sindikata

Komentara 18

19
1995josip
11:25 18.06.2014.

Opet Milanka nešto gadno kuha u kukuriku loncu , osjeti se neki neugodan zadah !

ST
stomugromova
11:24 18.06.2014.

Možda da Vladu damo na outsourcing ?? Što mislite o tome ? Kakav im je učinak,novi poslodavac bi ih odmah otpustio.

Avatar Carrera
Carrera
11:02 18.06.2014.

vlada želi svim silama spriječiti održavanje referenduma na kojem bi mi narod opet okrenuo leđa, o tome se ovdje zapravo radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije