Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi val protiv spin offa: 'Ta tvrtka je čudovište na hrvatski način'

– Čovjeka podsjeća na neke već postojeće javne tvrtke koje su manje-više poslužile za uhljebljenje – kazao je jedan od osnivača i prvi predsjednik udruge Franak, ali i domar u vrtiću Božo Ivošević.
18. lipnja 2014. u 10:51 18 komentara 1616 prikaza
Božo Ivošević
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Cijela ova priča jednostavno ne igra! Ta nova firma s otprilike 24 000 zaposlenih bit će čudovište na hrvatski način kazao je o odluci Vlade da odustane od outsourcinga i krene s izdvajanjem radnika u popratnim djelatnostima u državnoj službi član Predsjedništva stranke Novi val Božo Ivošević.

Centralizacija poslova koji se ne mogu centralizirati zbog mjesta rada, zahtijeva nove ravnatelje i novu administraciju radi organizacije po regijama, županijama, gradovima, općinama... Novo računovodstvo, tajništvo, službe nabave, transporta... Iskreno, čovjeka podsjeća na neke postojeće javne tvrtke koje su manje-više poslužile za uhljebljenje kazao je jedan od osnivača i prvi predsjednik udruge Franak, ali i domar u vrtiću Ivošević, izvijestili su iz Novog vala.  

Problem je nesposobna Vlada

Nova stranka Ljube Jurčića Novi val ne podržava da se uštede u javnom sektoru ostvare stvaranjem velike Vladine "spin off" kompanije. Vlada se, navodno, odlučila za taj oblik outsourcinga da "smanji stres kod zaposlenih u pratećim djelatnostima" pa je ponovno zaključila da treba spremačice, domare, kuharice i zaštitare razdvojiti od škola kazala je zamjenica predsjednika Novog vala Jasna Plevnik dodavši da nisu problem te djelatnosti nego nesposobna Vlada koja ne može potaknuti rast i povećati prihode.

Upozorava i da Vlada nije ponudila garancije da novo poduzeće neće u roku godinu ili dvije privatizirati i nije objasnila kako će tim radnicima osigurati da im se ne smanje primanja.  Ne vidim nikakvu prednost u predloženoj "spin off" organizaciji, a lako možemo zamisliti i nastavak priče: uskoro će takvo "čudovište" poslovati s gubitkom pa će se tražiti "strateški partner" te na kraju slijedi prodaja takvog poduzeća nekoj trećoj strani što u konačnici opet ugrožava sigurnost radnika kazao je Ivošević. 

>>'Možda nisam u pravu, ali dojma sam da je radnike trebalo rješavati kroz outsourcing'

>>Satirična objava sindikata: Pročitajte kako je Vlada odustala od outsourcinga!

>>Opačić: Nismo popustili pritiscima sindikata

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • 1995josip:

  Opet Milanka nešto gadno kuha u kukuriku loncu , osjeti se neki neugodan zadah !

 • stomugromova:

  Možda da Vladu damo na outsourcing ?? Što mislite o tome ? Kakav im je učinak,novi poslodavac bi ih odmah otpustio.

 • Avatar Carrera
  Carrera:

  vlada želi svim silama spriječiti održavanje referenduma na kojem bi mi narod opet okrenuo leđa, o tome se ovdje zapravo radi