Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI NAKON RASPUŠTANJA

Novi sukob u zagrebačkom SDP-u: 'Žele kontrolirati Forum mladih, članove i njihove roditelje zovu na mobitele'

Foto: Pixsell/Facebook
1/6
26.06.2022.
u 16:27

Viktor Gotovac želi uništiti Forum mladih Grada Zagreba, neprestano se vrši pritisak na nas i iz gradske organizacije neprestano se upliću u naš rad. Do te mjere se vrši pritisak na članove foruma da ih se naziva na mobitel i ne samo njih nego i njihove roditelje. – kazao nam je Nikola Peruničić, predsjednik upravo raspuštenog Foruma

Posvađali se seniori, a sad i mladi. Na subotnjoj Skupštini Foruma mladih SDP-a Hrvatske donesena je odluka o raspuštanju zagrebačkog Foruma mladih. I ne bi ovo bila posebna vijest da, kako doznaje Večernji list, posrijedi nije obračun unutar gradske organizacije.

Sve su znali

– Viktor Gotovac želi uništiti Forum mladih Grada Zagreba, neprestano se radi pritisak na nas i iz gradske organizacije neprestano se upliću u naš rad. Do te mjere se radi pritisak na članove foruma da ih se naziva na mobitel kako bi se utjecalo na njihove stavove, a ne naziva se samo njih već i njihove roditelje – kazao nam je Nikola Peruničić, predsjednik upravo raspuštenog Foruma. U razgovoru nam otkriva da je za vijest o raspuštanju zagrebačkog foruma doznao neslužbeno od kolega jer je u tom trenutku bio na putu.

Nikola Peruničić
Foto: Facebook Leo Nicolier

– Još u petak čuo sam se s novoizabranim predsjednikom FM SDP-a Hrvatske Lovrom Lukavečkim koji mi je rekao da su naši problemi naša unutarnja stvar – prepričava nam Peruničić i dodaje da je odluka o raspuštanju donesena s minimalnim brojem glasova, što još više potpiruje njegovu sumnju u legitimnost ovog postupka. Kako je moguće da se raspusti Forum od dvjestotinjak članova u glavnom gradu, koji su, prema Peruničićevim riječima, ostali šokirani ovom odlukom, pitali smo predsjednika nacionalnog foruma, SDP-ovca iz Varaždinske županije, Lovru Lukavečkog.

– Nakon žalbe samih članova Foruma mladih SDP-a Zagreb Nadzornom odboru Foruma mladih SDP-a utvrđeno je kako je Gradski odbor Foruma mladih SDP-a Zagreb ostao bez kvoruma, što onemogućuje pravovaljano donošenje odluka i raspisivanje izborne konvencije koja treba uslijediti – pojašnjava Lukavečki, no Peruničić te razloge naziva lažnima.

– Na prijevaru su nam obrisali dva člana koja su aktivna i na taj način srušili kvorum, uostalom, prema pravilima, to i nije uvjet za raspuštanje organizacije – tvrdi Peruničić i pojašnjava da iza svega stoji Gotovac koji se hvalio novim "seksi" SDP-om koji će biti privlačan mladima a, tvrdi naš sugovornik, od toga nema ništa osim floskula.

– To je bila želja SDP-a Zagreb, primarno Viktora Gotovca i Davora Terzića, zato što im je FM SDP-a Zagreb već dao do znanja da se ne slažu s njihovom marginalizacijom mladih koja je jasna već od prije godinu dana kada je objavljena lista za Gradsku skupštinu gdje je najviše rangirani mladi član bio 18. – govori Peruničić, koji kaže i da će pravdu tražiti na Nadzornom odboru Foruma kojem će uputiti žalbu, no sumnja u ishod jer, i tamo, dodaje, većinu drži ekipa iz Varaždinske županije odakle je i predsjednik Lukavečki koji je pokrenuo proces raspuštanja organizacije.

28.05.2022., Zagreb - Forum mladih SDP-a odrzao je 12. izbornu konvenciju u dvorani Brijuni na Zagrebackom velesajmu. Konvenciji je prisustvovao i Peda Grbin. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL, Ilustracija

Lukavečki je za Večernji list takve insinuacije demantirao te istaknuo da je baš, kako bi se pokazala nepristranost, na mjesto privremene povjerenice u Zagreb imenovana glavna tajnica FM SDP Hrvatske koja nije iz Zagreba. Također, tvrdi da je Peruničić bio upoznat i sa žalbom i s rješenjem Nadzornog odbora jer se na oboje očitovao, dok predsjednik Foruma mladih SDP-a Zagreb i dalje ne vjeruje da će Forum SDP-a Hrvatske biti nepristran. Dotaknuo se opet i predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca.

– Pasivnost Gotovca oko Programa za mlade Grada Zagreba na kojemu je radio i forumaš te Potpredsjednik FM SDP-a Zagreb Petar Jurišin sramotna je za stranku koja godinama ima puna usta mladih, a kada je potrebno otvoriti dokument, zaključuje se da je to previše posla – kaže Peruničić.

To je dobar dečko

Za komentar pitali smo i Viktora Gotovca, koji nam je kratko kazao da nije upoznat sa slučajem te da on član Foruma nikad nije ni bio. Također, odbacio je navode da zanemaruje politiku prema mladima, a Nikolu Peruničića pozvao je da sam objasni što ga muči.

– To je dobar dečko, ne znam u čemu je problem. S njim sam često znao popiti kavu ili sok – rekao nam je Gotovac. 

Komentara 55

KI
kizz1
17:03 26.06.2022.

Za ove neće više dati glas ni njihovi članovi

DU
Deleted user
16:59 26.06.2022.

Revolucija jede svoju djecu....

IC
ICCO
18:03 26.06.2022.

Forum mladih boškobuhaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije