Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN PAUNOVIĆ

Novi gradonačelnik Makarske stupio na dužnost: Transparentnost je naš imperativ

Facebook screenshot
07.06.2021.
u 22:18

Najavio je i da će provjeriti zakonsku utemeljenost svih odluka donesenih posljednjih dana bivše vlasti

U Makarskoj je u ponedjeljak izvršena primopredaja vlasti između bivšeg HDZ-ova gradonačelnika Jure Brkana i novoizabranog gradonačelnika SDP-ovca Zorana Paunovića.

"Očekivali smo operativni sastanak kao što je to uobičajena praksa u drugim gradovima, no to se nije dogodilo. Stoga smo uzeli malo vremena kako bi osim izvješća pogledali i drugu dokumentaciju. Završili smo sastanak o primopredaji, razgovarali kratko o izvješćima, a veći broj dokumenata tek treba intenzivno proučiti i analizirati", navodi se u Paunovićevu priopćenju nakon primopredaje.

Poručio je kako neće davati izjave prije nego što pregleda sva izvješća koje je danas dobio.

Paunović namjerava što prije obaviti razgovor sa svim pročelnicima gradskih upravnih odjela, ravnateljima gradskih ustanova i direktorima gradskih tvrtki, razgovarati o radu i projektima koji su u tijeku li su planirani kako ne bi bilo problema u funkcioniranju grada.

Najavio je i da će provjeriti zakonsku utemeljenost svih odluka donesenih posljednjih dana bivše vlasti.

"Transparentnost prema medijima i građanima je naš imperativ, o tome smo govorili u kampanji i promjenu na tom polju građani Makarske osjetit će vrlo skoro", ustvrdio je Paunović.

VIDEO Novi gradonačelnik Pule, Filip Zoričić: "Želim da se politika ni na koji način ne miješa u rad škole."

Komentara 1

SI
sisavac
08:09 08.06.2021.

gradonačelnik može potpisivati ugovore, naloge za isplatu, sve do trenutka primopredaje, kad mu stvarno prestaju ovlasti. do tog trena sve što god napravi je po zakonu, osim neke kriminalne stvari, al o tome tu nije riječ. transparentnost? jesi dečko siguran da će ti biti lijepo kad budeš javno objavljivao podatke o tome kolko si novca kome dao s pozicije gradonačelnika? inače, 99,99% toga što ćeš ti objavljivati su stvari koje su i sad javno dostupne. svaki ugovor se objavljuje, vodi evidencija izdanih narudžbenica pa i to većina objavljuje...što ćeš ti novog napraviti, na radiju prenositi sastanke iz kancelarije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije