Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinika Fran Mihaljević

Nisu utvrđeni stručni propusti u slučaju blizanaca, majka: Svaki bi roditelj tako reagirao

Foto: Facebook
29.01.2019.
u 13:27

Inspekcija ministarstva zdravstva jučer je došla u kliniku nakon što je majka blizanaca Ana Treščec iznijela optužbe da su njena djeca na liječenju zanemarivana

U liječenju i skrbi petomjesečnih blizanaca na Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, prema neslužbenim informacijama, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva nije utvrdila bilo kakve propuste u njihovu liječenju. Podsjetimo, do izvanrednog nadzora navedene inspekcije došlo je nakon što su jučer na Facebooku objavljene fotografije blizanaca hospitaliziranih u toj bolnici zbog gripe i rota virusa, a na kojima se vidi kako su djeca zavezana za okvir kreveta, punih pelena te izrazito crvene stražnjice.

Inspekcija je, kako doznajemo, pregledala medicinsku dokumentaciju i dojenčad i nisu utvrdili da je učinjeno išta mimo struke i standardnih postupaka. Za okvir kreveta blizanci su vezani zbog osiguranja venskog puta za infuziju odnosno kako se ne bi ozlijedili i prekinuli primanje infuzije, a koža na stražnjici iziritirana je, zaključila je inspekcija, zbog učestalih jakih stolica i može nastati odmah nakon samo jedne takve stolice.

– Kao majka reagirala sam kako jesam, smatram da bi svaki roditelj tako reagirao – rekla je danas majka blizanaca Ana Treščec, nakon obilaska klinike.

Ravnateljica Klinike Alemka Markotić dala je izjavu s njom i naglasila važnost komunikacije.

– Javni linč, prijetnje ne koriste nikome, a najmanje ljudima koji se tu trebaju liječiti – rekla je Markotić.

Ana Treščec složila se da ne bi tako burno reagirala da je komunikacija bila bolja.

Na pitanje kako komentira priopćenje iz bolnice u kojem se ističe kako se u određenim bolestima, kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i drugo, može pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece tako i u odraslih bolesnika, Treščec je za Večernji rekla da nije zadovoljna odgovorom.

– Ne smatram do korektnim odgovorom. Da, može doći do toga, ali ne može se upaliti na ovakav način – rekla je.

– Ja sam se očitovala o svemu, ispričala sam se za izjave drugih jer ostali roditelji reagirali su burno. Premalo je osoblja, ali da ja tražim po cijelom odjelu sestru i da je nađem kako pije kavu, a ona koja kaže da neće dijete prematati svakih pet minuta, to me pogodilo – rekla je Treščec za Večernji.

Pogledajte video – Učiteljica vukla po hodniku autističnog dječaka:

Ključne riječi

Komentara 23

TW
twonker
13:50 29.01.2019.

Ne bi svaki roditelj tako reagirao kako gdja tvrdi. Koristiti javni linc za problem koji treba rijesiti je odraz primitivizma i napraviti ce apsolutni kontraefekt. Svi oni kvalitetni, strucni, vrijedni i odgovorni (apsolutna VECINA) ce prije ili kasnije odustati boritii se s ovakvima koji pozivaju na linc ako im odgovor ne pase, pa ce otici u inozemstvo. Sto i rade. Pa ce nas lijeciti tko?

Avatar Cat
Cat
14:02 29.01.2019.

Mišljenja sam da do ovog medijskog istupa majke nikada ne bi došlo da je bilo civilizirane komunikacije između majke i med. sestre i da med. sestra nije reagirala kako je majka opisala. Ne želim nikoga braniti niti zagovarati ali spočitavanje da su sestre pile kavu je najobičnija glupost. Vjerojatno ne bi trebali niti na wc otići. Premalo osoblja i njihova iscrpljenost vjerujem da je također kumovala svemu. To što nemaju osnovnih sredstava za rad već se snalaze na sve moguće i nemoguće načine nije njihova krivica već ministra i ministarstva. Također imobiliziranje djece vezanjem nije ništa neobično kod davanja infuzije obzirom da su nemirna. Ponekad se pitam jesmo li pali s Marsa ili otkud već kad se na svašta lovimo. Moje dijete nikada nije imalo rota virus pa ne znam kako to izgleda niti na koji način koža reagira na tako učestalu stolicu. Svakako nije ugodan prizor.

Avatar javorko
javorko
13:40 29.01.2019.

kazneno prijaviti majku zbog klevete i trazit odstetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije