Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo šalje inspekciju: Alergija ili nemar na Klinici za infektivne bolesti?

Kada sam u nedjelju došla u bolnicu, zatekla sam situaciju kakvu ste vidjeli na slikama, kazala je majka beba
28. siječnja 2019. u 17:16 97 komentara 56215 prikaza
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/4

Mediji su izvijestili o slučaju blizanaca Frana i Filipa, koji su zbog gripe hospitalizirani u KB-u Fran Mihaljević, gdje ih je majka A.T. , kako su naveli pojedini mediji, prilikom posjeta zatekla nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice, s oko ruku zavezanim rolama toaletnog papira. Fotografije je podijelila na društvenim mrežama, uz objavu kako su djeca u bolnici dobila i rota virus i napomenu kako je medicinsku sestru koja je bila u smjeni zatekla da pije kavu.

Policijska intervencija u bolnici Jordanovac nakon dojave o neredu i napadu na osoblje NAPALI LIJEČNIKE Zbog fizičke agresije obitelji preminulog pacijenta prijeti do 5 godina zatvora

Majka beba Ana Treščec u razgovoru za 24 sata potvrdila je da je u nedjelju došla u bolnicu i zatekla svoju djecu u stanju kakvo se vidi i na fotografijama. Ima i stariju kćer koja boluje od teškog oblika epilepsije i cerebralne paralize, pa zato ne može stalno biti s blizancima u bolnici.

– Ja sam majka Ana, majka blizanaca koji se trenutačno nalaze u bolnici Fran Mihaljević zbog kojih se pokrenula cijela ova priča na Facebooku. Kada sam u nedjelju došla u bolnicu, zatekla sam situaciju kakvu ste vidjeli na slikama. To nije tretirana guza... Rekli su mi da ih ne mogu presvlačiti svakih pet minuta, ali tu nije riječ o svakih pet minuta, to je ipak malo dulje – kaže.

Objasnila je da su njezini blizanci nedonoščad, rođeni su tri mjeseca ranije, a sada imaju pet mjeseci. 

Na pitanje je li zatražila objašnjenje liječnika, majka je odgovorila: 

– Pa konkretno, objašnjenje sam zatražila samo putem telefona. Danas nisam bila tamo, to sam sve zatekla jučer, u nedjeljnom posjetu – izjavila je. 

Noćas u hitnoj kirurškoj ambulanti KB-a Dubrava napadnut liječnik KB DUBRAVA Novi napad: Vrijeđao liječnike i aktivirao vatrogasni aparat

O svemu se oglasila i bolnica.

– S obzirom na to da u ovom slučaju ima elemenata kaznenih djela, slučaj smo prijavili policiji i prepustit ćemo nadležnima da odrade svoj posao. Dakle, u ovom slučaju, osoba koja je fotografirala djecu i objavila fotografije nije roditelj te djece. Nadalje, počeli smo dobivati prijetnje smrću, pa smo kao bolnica sve prijavili policiji – kazala je za Vijesti.hr Alemka Markotić, ravnateljica klinike "Fran Mihaljević". 

I Ministarstvo zdravstva očitovalo se o cijelom slučaju.

"Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike.  Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena", stoji u priopćenju.

Akcija Split parkinga 'Lijenost nije invalidnost' Skrivena kamera: Pogledajte kako su Splićani posramili vozače koji parkiraju na invalidskim mjestima

Ravnateljstvo Klinike za inventivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu priopćilo je kako je izvidom stanja na Odjelu za novorođenčad i dojenčad te Klinike utvrđeno da je klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.

"Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine. Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti", priopćila je ravnateljica Klinike Alemka Markotić, očitujući se na zahtjev Ministarstva zdravstva vezano uz slučaj zbrinjavanja petomjesečnih blizanaca u toj bolnici, čija je majka na društvenim mrežama optužila bolnicu za nemar.

Ravnateljica Klinike Markotić u priopćenju ističe kako se u određenim bolestima, kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i drugo, može pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece tako i u odraslih bolesnika.

"U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice, osobito ako se radi o virusnim proljevima, može se pojaviti hiperemija i iritacija kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica", objašnjava.

Pogledajte video: Snimka okrutne učiteljice zgrozila javnost, majka zavapila: Moj sin zaslužuje pravdu

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • saba:

  Ne mogu vjerovati kako malo treba rulji da krene u linč, a da pritom niti malo nije upregnula vijuge. One žute pelene ne mogu biti od mokraće beba od 5 mj što zna svatko tko je imao bebu. Pa vezanje....kako ... prikaži još! misle da se može objasniti maloj bebici da ne smije mahati rukicama i dirati cijev infuzije? Mora se vezati. Ili misle da ima viška osoblja koje može sjedati pokraj i paziti. Bebica plače i to je strašno, ali tko će ju utješiti kada i ovako nema dovojno osoblja? Tu treba biti mama. Imala sam dijete u zaraznoj i imam samo riječi hvale za te ljude koji rade težak i odgovoran posao. I da - pustili su me da cijelo vrijeme budem u boksu sa svojim djetetom kako bi svima bilo lakše, a pogotovo mome djetetu.

 • Avatar zajutrak
  zajutrak:

  Sumnjam da je priča istinita, taj post je objavila osoba koja nema veze s bebama, živi u Sloveniji, i njena FB stranica je čudna kao i njena objava ....

 • Avatar Apsalar
  Apsalar:

  Kad je radnika manjka, u ovom slučaju med. sestara, onda se osjećaju sigurni za posao. Nije da i prije nije bilo ovakvih meficinskih radnika (uvijek ih ima), ali danas su sve bahatiji i bahatiji. Pitam se bi li se zaposlili ... prikaži još!i u drugim državama (čime prijete) kad bi ih, popratno uz svu dokumentaciju, ispratila i iskrena "preporuka" .