Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE MINISTRICA

Nina Obuljen Koržinek reagirala na tužbu protiv Nika Titanika: 'Zabrinula me vijest'

Šibenik: Promocija slikovnice "Vjetropirasta" Nika Titanika i Zorana Vakule
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
03.11.2023.
u 21:59

Nadam se i vjerujem da se neće dogoditi kriminaliziranje karikature jer bi to bio opasan presedan i udar na slobodu izražavanja, poručila je ministrica

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izrazila je u petak zabrinutost zbog podizanja tužbe protiv Nikole Plečka, karikaturista poznatijeg pod imenom Nik Titanik. "Zabrinula me vijest o podizanju tužbe protiv Nikole Plečka, karikaturista poznatijeg pod imenom Nik Titanik. U demokratskom društvu sloboda izražavanja, a posebno umjetnička sloboda koja uključuje i satiru vrijednosti su koje doprinose društvu i zajednici", napisala je ministrica Obuljen-Koržinek na facebooku.

Nada se da se neće dogoditi "kriminaliziranje karikature" jer bi to bio "udar na slobodu izražavanja". "Nadam se i vjerujem da se neće dogoditi kriminaliziranje karikature jer bi to bio opasan presedan i udar na slobodu izražavanja, ali i na vrijednosti demokratskog društva u cjelini", istaknula je. Na tužbu protiv Nika Titanika ranije danas reagirali su iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Iz HND-a su ustvrdili da društvo u kojem se kazneno goni karikaturist ima ozbiljan problem reagirajući na privatnu kaznenu tužbu Krešimira Antolića, bivšeg čelnika GNK-a "Dinamo", protiv karikaturista Nikole Plečka alias Nika Titanika. 

Riječ je o tri karikature, objavljene u sportskom prilogu novina 24sata potkraj ožujka 2020.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Milanović: Bez rješenja palestinske države nema rješenja i o tome se ne smije šutjeti

Komentara 1

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
11:14 04.11.2023.

A nije te zabrinula presuda protiv Marka Juriča?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije