Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestabilno

Nevrijeme u Dalmaciji: Jaka tuča na Šolti, u Splitu jedva iznad 15 stupnjeva

tuča
Petar Glebov/Pixsell
11.06.2020.
u 14:34

Dijelove srednjodalmatinskih otoka zahvatila je tuča, a čini se da je ona bila najjača na dijelovima otoka Šolte gdje je ponegdje i zabijelila površine baš kao da je pao snijeg

Od jutra u Dalmaciji lokalno ima pljuskova, kiše i grmljavine koji su se sa područja sa srednjodalmatinskih otoka u kasnim jutarnjim satima i sredinom dana premjestili na kopno i dio Zagore.Na područja koja su zahvatili pljuskovi osjetno je osvježilo pa je tako na primjer na Crometo postaji Split Duilovo u 13 sati izmjereno samo 15,6 stupnjeva što je izrazito hladnije od normalnih temperatura za ovaj dio godine, piše Dalmacija Danas.

Oborine su vrlo neravnomjerno raspoređene tako da ponegdje nije pala ni kap, a lokalno je bilo i većih količina kiše preko 10 l po kvadratnom metru. Dijelove srednjodalmatinskih otoka zahvatila je tuča, a čini se da je ona bila najintezivnija na dijelovima otoka Šolte gdje je ponegdje i zabijelila površine baš kao da je pao snijeg.

Jaka tuča pogodila je i dio poljičkog kraja, doznaje Dalmacija Danas. Poljoprivredne kulture pretrpjele su veliku štetu u Čišlima kraj Gata, a iza 13 sati nevrijeme je zahvatilo i šire imotsko područje. U ranim popodnevnim satima nevrijeme se premjestilo prema dolini Neretve i dijelu Dalmatinske zagore.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
HERCEGOVA@AC
15:40 11.06.2020.

Tužno i žalosno. Nisam jedan od onih koji likuje kada je negdje nekoga pogodilo nevrijeme, ah da, nisam ercegovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije