Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVIN U PRITVORU

Nevin u pritvoru: Mladić proveo dva i pol mjeseca u Remetincu

kobescak (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/3
22.04.2010.
u 20:44

Damir Kobeščak (18) još je početkom travnja čuo da je netko drugi priznao krivnju za pljačku kladionica za koju ga se optuživalo.

Damir Kobeščak (18) nevin je proveo dva i pol mjeseca u remetinečkom zatvoru zbog, kako piše list 24 sata, policijske pogreške. Početkom veljače uhićen je kao glavni sumnjivac za četiri razbojstva po zagrebačkim kladionicama od prosinca prošle pa sve do uhićenja u veljači ove godine.

Tek je danas, odlukom Županijskog suda, pušten iz pritvora, a i sve su optužnice protiv njega odbačene. Damirove muke počele su s nepotpunim prepoznavanjem koje su na poziv policije “odradile” zaposlenice orobljenih kladionica. U zapisniku je pisalo da su Damira prepoznale potpuno, ali čini se da nisu bile potpuno sigurne, što se i potvrdilo kada je E. O. priznao razbojstva zbog kojih je Damir čamio u zatovru.

Jedna od zaposlenica orobljenih kladionica tvrdi da joj je policija tjedan dana prije prepoznavanja u kladionicu donijela sliku mladića protiv kojeg se vodio postupak, pa ni sama nije isključila mogućnost da je Damira upravo zbog toga “prepoznala”, a nije mu mogla prepoznati ni glas kada je na zahtjev suda viknuo: “Ovo je pljačka! Daj novac!”

U zagrebačkoj policiji indirektno su priznali da su pritvorili nevinog. Kažu da su Damira, kao potencijalnog razbojnika, prepoznali svi, a i u pretrazi njegova stana pronašli su jaknu kakvu je imao razbojnik. No, identičnu jaknu policija je kasnije pronašla i u stanu E. O.

Za obitelj Kobeščak tako je završila strašna saga o kojoj nisu bili voljni razgovarati.

Komentara 14

BR
branitelj
14:29 23.04.2010.

ma to nije ništa naspram onog što inače radi ova \"pravna država\"

VG
vgreser
22:22 22.04.2010.

po stoti puta se dogodilo da policija trenira strogoću, da ne radim što ja hoću, Ali što ako policija malo više trnira strogoću? Nikom ništa do drugog puta!

MY
mycropht
21:37 22.04.2010.

Bravo \"policija\"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije