Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret u Indiji

Nestala sa 7 godina: Nakon 9 godina oteta djevojčica uspjela pobjeći otmičarima

djevojčica
pexels.com
26.08.2022.
u 13:51

Neko joj je vrijeme bilo dozvoljeno ići u školu, ali nakon što je par ipak dobio svoje dijete, ispisali su je i svi preselili u Mumbai. Zlostavljanje se pogoršalo nakon toga.

Pooja je nestala 22. siječnja 2013., kada je imala sedam godina, od otmičara je uspjela pobjeći devet godina kasnije, 4. kolovoza ove godine. Ispričala je da ju je ispred škole u Mumbaiju u Indiji oteo par koji ju je namamio sladoledom. Majka Poonam Gaud je presretna ''odustala sam od nade da ću ikada pronaći svoju kćer''. 

Tada djevojčicu od 7 godina oteli su Harry D’Souza i njegova supruga Soni, par koji nije mogao imati djece. Harry je uhićen. 

Prije nestanka djevojčica je živjela s dva brata i roditeljima u predgrađu. Na dan nestanka u školu je otišla sa starijim bratom, ali su se putem posvađali, pa ju je on ostavio jer je kasnio. Tada su je odveli otmičari obećavši joj sladoled, piše Fenix-magazin. Prvo su je odveli u Gou, a zatim u Karnataku, države u zapadnoj i južnoj Indiji. Prijetili su joj da će je povrijediti ako bude plakala ili bilo kako skretala pažnju na sebe.

Ona priča da joj je neko vrijeme bilo dozvoljeno ići u školu, ali nakon što je par ipak dobio svoje dijete, ispisali su je i svi preselili u Mumbai. Zlostavljanje se pogoršalo nakon toga. ''Tukli bi me remenom, nogama, šakama. Jednom su me tukli štapom toliko da su mi leđa krvarila. Tjerali su me i da obavljam poslove kod kuće i radim od 12 do 24 sata'', priča djevojka. Zanimljivo je da je živjela u kući nedaleko od svoje obitelji, ali nije poznavala ceste, uvijek je bila pod nadzorom, a nije imala ni novca ni telefona da potraži pomoć. 

Ipak jednog se dana Pooja se uspjela dokopati mobilnog telefona para dok su spavali i upisala je svoje ime na YouTube. Pronašla je videosnimke i postere koji spominju njezinu otmicu i brojeve koje je mogla nazvati za pomoć. ''Tada sam odlučila pobjeći.''

Trebalo joj je sedam mjeseci da skupi hrabrost za provedbu svog plana. U bijegu joj je pomogla kućna pomoćnica, a na telefon su dobile Rafiqa, susjeda njezine obitelji. Njegov je broj bio na jednom od objavljenih plakata. Nakon toga uspjela se naći s majkom. 

Otišli su u policiju podnijeti tužbu, a s njima je otišla i kućna pomoćnica koja je sretna što je mogla pomoći djevojci. Tamo je djevojka policiji ispričala sve o svojim otmičarima i njihovom identitetu. 

Sada se pokušava priviknuti na novi život i nastaviti sa školovanjem. 

Ključne riječi

Komentara 1

LA
Larson
13:57 26.08.2022.

Hvala Gospodinu na nebesima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije