Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVEZENA U SPLIT

Nesreća na Omiškoj Dinari: Ozlijedila se žena, HGSS poslao helikopter po nju

Foto: HGSS
28.07.2020.
u 13:38

Radilo se o ozljedi potkoljenice uslijed čega unesrećena nije mogla hodati.

U utorak se na Omiškoj Dinari poviše Omiša dogodila nesreća u kojoj je 50-godišnja hrvatska državljanka ozlijedila nogu pa je bila prisiljena pozvati pomoć.

Nakon dojave u 9.50 prvi su se prema skloništu 'Luda kuća' uputili članovi HGSS-a Split Ispostave Omiš koji su do unesrećene stigli u 10.30. Radilo se o ozljedi potkoljenice uslijed čega unesrećena nije mogla hodati.

- Kako je procijenjeno da bi klasični transport u nosilima bio dugotrajan i po ozlijeđenu opasan upomoć je stigao helikopter HRZ-a iz Divulja s dežurnom ekipom letača spašavatelja. Unesrećena je nakon pružene prve pomoći u 11.30 uz pomoć užeta iz lebdećeg helikoptera podignuta i prevezena do helidroma Firule u Splitu - objavili su HGSS-ovci.

Ključne riječi

Komentara 4

CL
cleanmaster
14:23 28.07.2020.

vratite zdravstvenim djelatnicima 350 kn mjesecno za topli obrok ..za smjenu od 12 sati od te crkavice svi zdravstveni radnici placaju topli obrok a u saboru imate citav rucak kakov izaberes za 12 kn ....to ste nam uzeli prije 1515 ili vise godina i nikad niste vratili....a ocekujete da vam se turisti lome i hvale kako smo im spasili život a sta je jedna sestra pojela u 12 sati smjene sindikati se uredno na to oglušuju nema ni povisice place koja nije povisica nego vracanje na staro sto ste nam uzeli...vama u saboru je savrseno svima a o onima koji jedini rintaju uz sav preostali sektor nemozete vratit ono sto ste nam uzeli ..i onda clanak kako se nekome spasio zivot zakinuli ste i vojsku za masu benefita koje su zasluzili sram vas bilo ....

CL
cleanmaster
14:15 28.07.2020.

ma kud ju vragovi nose okolo du nema zive duše .ja bi takvuma doživotno zabranila izlazak van mjesta boravka....mi smo bas drzava koja ima para ...ko zna sta je budala tamo radila isla podmetnut požar ....eto spasili je doktori itori i sestre nemaju vec 15 godina placen ni topli obrok od 350 kn i svo medicinsko osoblje u nijednoj bolnici a o vojsci da i ne govorim ali za spasavt ovakve budale se dize helikopter i sva ekipa zamisli ...kad sindikat .u zdravstvu misli malo da svi koji radimo osim dezurne ekipe id place za smjenu od 12 sati sami placamo od place obrok....a bitno sa je rucak u saboru 12 kuna kompletan sramota sta da zdravstveni radnici kupe za 12 kn u smjeni os 12 sati sram vas bilo

SI
sisavac
13:47 28.07.2020.

sat leta helikoptera toliko, hgssovci toliko za sat, plus naknda, i dodatno, najvažnije, kazna za hodanje neoznačenim stazama, bez prikladne opreme. u tamo nekoj zaostaloj francuskoj, švicarskoj, iznos bi dosegnuo desetak tisuća eura. kod nas dobiješ colu i sendvič, i požele ti ugodan dan. baš zgodno. al nemamo ni kune za liječnika na otoku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije