Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARDINALOVA PORUKA

Nemojte zanemariti duhovni život da ne upadnete u napast!

'gradska...zagreb...15.08.2009. ...remete, svetiste majke bozije remete-zagovornice hrvatske, zagrebacki nadbiskup kardinal josip bozanic predvodio je euharistisko slavlje na svetkovinu blazene djevic
'matija habljak/vecernji list'
04.04.2011.
u 13:12

Danas nije lako vrijeme za svećenike, poručio je zagrebački nadbiskup sa svećeničkog hodočašća u Ludbregu

- Današnje vrijeme nije lako za svećenike! -  rekao je to u svojoj propovijedi na hodočašću svećenika Zagrebačke crkvene pokrajine danas u Ludbregu nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić brojnim okupljeni svećenicima koji su hodočastili iz Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Bjelovarsko-Križevačke i Sisačke biskupije te Križevačke eparhije zajedno sa svojim biskupima.

- Veliki su izazovi s kojima se danas moramo suočiti. Čvrsto vjerujem da se nikada, ama baš nikada, ne smijemo obeshrabriti, a svoj identitet uvijek trebamo shvaćati u odnosu na Isusa Krista, komu smo suobličeni po svetom Redu - rekao je u svojoj homiliji kardinal Bozanić i poručio svećenicima da ne zanemare "vrijeme molitve".

- Za nas svećenike nemoguće je govoriti o Bogu, o Isusu, ako nismo u zajedništvu s Njime, ako ga ne slušamo, ako naše srce, naša vjera, naš život i naše osobno iskustvo ne govori o Njemu. Ne zaboravimo da je sav naš život zapravo duhovni život. Riječ Božja, liturgija, a posebno Misa, redovita sveta ispovijed, izgradnja kršćanske zajednice, župa, župni poslovi, služenje narodu, sve je to sastavni dio našega nasljedovanja Krista. Svećenik tu živi i svjedoči svoju duhovnost. Naša duhovnost i naš identitet uključuju predanje cijeloga života Kristu, sa svom svojom raznovrsnošću, sa svim svojim bolima i sa svim svojim radostima. Stoga vas bratski pozivam: Nemojte zanemariti svoj duhovni život i bdijte nad sobom da ne upadnete u napast - poručio je svećenicima kardinal Bozanić, dodavši da "trebamo neprestano moliti kako bismo mogli ljubiti".

- Unatoč brojnim preprekama na koje možemo naići, molitva je ta koja svakoga svećenika osposobljuje da vlastitim životom bude svjedok pastoralne ljubavi - poručio je kardinal Bozanić sa svećeničkog hodočašća.

 

Komentara 71

JP
josip-plemeniti-broz
13:24 05.04.2011.

05.04.2011. u 13:20h sumadiski caj je napisao/la: Trebao bi znati da se sporazumevas sa mestanima na Albanskom jezikom. ______________________ ja se ne \'\'sporazumevam na jezikom\'\'

OB
-obrisani-
10:32 05.04.2011.

Šumadijac fino ti opanke pritegni i na oranje se baci jer za ostalo si pre pre pre

JP
josip-plemeniti-broz
13:10 05.04.2011.

05.04.2011. u 13:07h sumadiski caj je napisao/la: Ner sekiraj se za kosovo i Vojvodinu. Opet ce to biti Srpsko . ___________________ aha, ako vam shiptari budu pravili djecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije