Naslovnica Vijesti Svijet

Nećete vjerovati što je Kerry poklonio Lavrovu!

Američki državni tajnik na stol je stavio kartonsku kutiju iz koje je izvukao dva ogromna krumpira za ruskog kolegu. Nasmijalo je to sve prisutne
13. siječnja 2014. u 13:37 6 komentara 3255 prikaza
John Kerry
Foto: YouTube/RT screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Darovi u diplomaciji nisu neuobičajena stvar, no da formalne situacije ne budu baš uvijek jako uštogljene danas se u Parizu pobrinuo američki državni tajnik John Kerry. On je na susretu američkog i ruskog tima uoči pregovora ''Ženeva II'' izvukao nenadani adut iz rukava.

Kerry je na stol stavio kartonsku kutiju iz koje je izvukao dva golema krumpira. Nasmijalo je to sve prisutne za stolom, uključujući i šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova kojemu je dar bio namijenjen. Kerry je poslije objasnio da je povod bilo divljenje prema posebnoj sorti krumpira iz Idaha koju je Lavrov iskazao tijekom njihova zadnjeg susreta. Lavrov je priznao da ga je poklon oduševio.

>>John Kerry: Obama ga vidi kao svoga nasljednika

Kako ocjenjujete Kerryjev potez?

 • Izvrstan je. Ovim je demonstrirao zbog čega ima jak utjecaj u diplomatskim krugovima 70,45%
 • Nije loše, ali ništa spektakularno. Ima i maštovitijih primjera dodvoravanja 5,30%
 • Ovo mi se ne sviđa. Neozbiljno je za ljude na njihovim položajima 24,24%
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • davos24:

  Kerry je najbolji US političar u zadnjih 30, 40 godina i cudo je kako to Amerikanci na izborima nisu prepoznali, oni su izabrali radje onog kauboja.

 • Avatar DonLon
  DonLon:

  Ja jako cijenim Kerry-a, ali mislim kako on naprosto, nema "ono nesto" da vbude kandidat za predsjednika.

 • Avatar Alfons_x
  Alfons_x:

  Vezano uz krumpir i Rusiju....navodno je krumpirova zlatica uzgojena laboratorijski od strane SAD kako bi se u ondašnjem CCCP uništili usjevi i izazvala glad no jednom puštena u prirodu, zahvaljujući izdržljivosti i sposobnosti prilagodbe proširila se vrlo brzo cijelim svijetom...