Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Napad na djelatnika Čistoće tretirati kao napad na službenu osobu'

Smatraju i da su radnici Čistoće jedna od najvažnijih gradskih službi te da je njihov posao očito jednako izložen opasnosti kao i posao policajaca i redarstva.
27. lipnja 2019. u 14:29 3 komentara 321 prikaza
smetlari
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Zelena lista u četvrtak je priopćila kako bi se napad na djelatnike Čistoće i sličnih javnih gradskih službi trebao zakonski tretirati kao napad na službenu osobu.

Hitna pomoć Tučnjava u Zagrebu Radnik Čistoće pretučen u središtu grada, završio u bolnici

Reakcija je to na jučerašnji fizički sukob u središtu Zagreba u kojem je pretučen radnik Čistoće koji je s teškim ozljedama glave i čeljusti završio u bolnici.

Zelena lista u priopćenju je poručila kako izloženost nasilju ne smije biti dio ničijeg radnog mjesta, a najmanje djelatnika javnih gradskih službi.

Kao političko krilo aktivista i građana koji se bore za održivi razvoj, smatraju i da su radnici Čistoće jedna od najvažnijih gradskih službi te da je njihov posao očito jednako izložen opasnosti kao i posao policajaca i redarstva.

Svaka čast Bar na Krku riješio problem opušaka na plaži: 'Nema ničega gadljivijeg od smrada mokrih opušaka'

"Napad na djelatnike ovih javnih službi zakonski bi se trebao tretirati kao napad na službenu osobu, a sankcionirati još više s obzirom da oni nisu ovlašteni ni opremljeni da se brane od napada", poručili su.

U slučaju napada na radnika Čistoće očekuju žurno provođenje postupka i donošenje sudske presude, u cilju zaštite radnika javnih gradskih službi koji svakodnevno na ulicama rade, kako smatraju, plemeniti posao i stvaraju čist i uredan grad.

smetlari
1 / 2
Podjela je počela 18. veljače u Gradskoj četvrti Podsljeme, čiji su stanovnici dobili i letak s uputama
Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

 • boovuu:

  "Napad na djelatnike ovih javnih službi zakonski bi se trebao tretirati kao napad na službenu osobu, ---------------------------------------------------- kako bi trebalo tretirati zaduživanje djelatnika javne službe kod kamatara ili klađenje u kladionicama?

 • Avatar gordi
  gordi:

  dečki pa imate metle...samo perite nasilnike a onda sa njime u koš i do prve policijske postaje

 • Deleted user:

  Da je mene tako napao to bi mu bilo zadnje što je učinio