Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zelena lista

'Napad na djelatnika Čistoće tretirati kao napad na službenu osobu'

čistoća smetlari
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
27.06.2019.
u 14:29

Smatraju i da su radnici Čistoće jedna od najvažnijih gradskih službi te da je njihov posao očito jednako izložen opasnosti kao i posao policajaca i redarstva.

Zelena lista u četvrtak je priopćila kako bi se napad na djelatnike Čistoće i sličnih javnih gradskih službi trebao zakonski tretirati kao napad na službenu osobu.

Reakcija je to na jučerašnji fizički sukob u središtu Zagreba u kojem je pretučen radnik Čistoće koji je s teškim ozljedama glave i čeljusti završio u bolnici.

Zelena lista u priopćenju je poručila kako izloženost nasilju ne smije biti dio ničijeg radnog mjesta, a najmanje djelatnika javnih gradskih službi.

Kao političko krilo aktivista i građana koji se bore za održivi razvoj, smatraju i da su radnici Čistoće jedna od najvažnijih gradskih službi te da je njihov posao očito jednako izložen opasnosti kao i posao policajaca i redarstva.

"Napad na djelatnike ovih javnih službi zakonski bi se trebao tretirati kao napad na službenu osobu, a sankcionirati još više s obzirom da oni nisu ovlašteni ni opremljeni da se brane od napada", poručili su.

U slučaju napada na radnika Čistoće očekuju žurno provođenje postupka i donošenje sudske presude, u cilju zaštite radnika javnih gradskih službi koji svakodnevno na ulicama rade, kako smatraju, plemeniti posao i stvaraju čist i uredan grad.

čistoća smetlari
1/2
Ključne riječi

Komentara 3

BO
boovuu
18:32 27.06.2019.

"Napad na djelatnike ovih javnih službi zakonski bi se trebao tretirati kao napad na službenu osobu, ---------------------------------------------------- kako bi trebalo tretirati zaduživanje djelatnika javne službe kod kamatara ili klađenje u kladionicama?

Avatar gordi
gordi
16:28 27.06.2019.

dečki pa imate metle...samo perite nasilnike a onda sa njime u koš i do prve policijske postaje

DU
Deleted user
22:18 27.06.2019.

Da je mene tako napao to bi mu bilo zadnje što je učinio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije