Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimke nadzornih kamera HAC-a kod Delnica

Nakon prolaska ralice autocesta za 10 minuta ponovno pod snijegom

Autocesta prije prolaska, za prolaska i nakon prolaska ralice
Foto: HAC
1/4
24.01.2021.
u 20:10

Na nekim autocestama na kojima je stoga i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila  obvezna zimska oprema

Zbog snijega koji pada u veliko količinama zimski uvjeti na nekim autocestama na kojima je stoga i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila  obvezna zimska oprema.

To se prema podaicma HAK-a odnosi na  Liku  i Gorsi kotar, uključujući autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Bosiljevo II i Maslenica i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica, državnu cestu DC1 između Zagorja i Gračaca i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice.HAK javlja i da trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Istri te Dalmaciji i obratno

A koliko snijeg brzo pokriva kolnik, svjedoče i snimke s  iz Centra za nadzor prometa Hrvatskih autocesta na dionici kod Delnica. Na tim snimkama se vidi da nakon prolaska ralice, snijeg toliko  brzo ponovno napada kao da ralica nije ni prošla tom dionicom, zbog čega neki  možda  krivo zaključuju da se autoceste ne čiste od sniega.

Tako se na snmkama vidi da je prije prolaska ralice kolnik prekriven snijegom, a nakon što ralice prođe odmah nakon 10 minuta  kolnik ponovno dobrim dijelom bijel dok je nakon pola sata, prije nego se ralica i  okrene i  ponovno krene tom dionicom, kolnik opet potpuno prekirven snijegom.

Autocesta prije prolaska, za prolaska i nakon prolaska ralice
1/11
Ključne riječi

Komentara 4

Avatar vila velebita
vila velebita
06:24 25.01.2021.

Hm, sinoć je izvan kolotraga bilo oko 7 cm snijega na potezu od Ogulina prema Zagrebu - priča ne drži vodu! Jedno je tek pokriven asfalt, a drugo je ovo!

MO
montello
17:44 25.01.2021.

treba vise ralica

VI
Vito
07:40 25.01.2021.

Sram bilo onog tko baca snijeg nakon što ralica očisti cestu. Komunalne inspektore odmah na teren da uhvate krivca i da mu napišu kaznu za nered koji radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije