Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Nakon iskaza hrvatskih svjedoka tužiteljstvo gubi tlo pod nogama

veljko marić
Michael Palijan / VLM
05.04.2011.
u 13:54

Od travnja prošle godine Marić se nalazi u Srbiji pod optužbom za ratni zločin u Grubišnom Polju

BEOGRAD - Danas je na Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje hrvatskom branitelju Veljku Mariću, koji je od travnja prošle godine pod optužbom da je 1991. godine u Grubišnom Polju počinio ratni zločin. U sklopu današnje glavne rasprave ispitana su dva svjedoka koje je predložio tužitelj, i to iz Rastovca, naselja nedaleko od Grubišnog Polja, u kojemu je Marić navodno počinio ratni zločin.

Oni su svjedočili videokonferencijskom vezom iz Županijskog suda u Osijeku. Kako nam je rekao Marićev odvjetnik Đorđe Dozet, razjasnili su određene nedoumice koje su postojale u iskazima danima pred istražnim sucem Županijskog suda u Bjelovaru, pa Dozet smatra da optužba "gubi tlo pod nogama".

Nastavak glavne rasprave sazvanje za 30. svibnja i to ispitivanjem još dva svjedoka optužbe ali i tri svjedoka obrane, svih iz Hrvatske, koji će biti pozvani da osobno svjedoče pred sudom u Beogradu. Kada je u pitanju navodni posljednji zahtjev Hrvatske za Marićevim izručenjem, Dozet navodi da u spisu ne postoji nikakav trag o novom službenom zahtjevu za izručenjem.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
14:38 05.04.2011.

Gdje je sada premjerka - zašto dopušta agresoru srbiji da sudi žrtvama - Hrvatima

ST
standup
16:03 05.04.2011.

JNA-Vojni sudovi ??...pa stvarno su popi3....

PP
pero perić
20:33 05.04.2011.

..grozno! pa kakva je razlika purda-marić? jadan čovjek je već godinu dana u srbijanskom bajbuku...i nikom ništa! ..što sve naša bagra nije potpisala sa četnicima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije