Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor

Najuzornija hrvatska seoska žena je Renata Bedeković iz Jakuševca

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
14.10.2017.
u 22:37

Lentu je u ime Ministarstva poljoprivrede pobjednici uručila državna tajnica Marija Vučković. Prva pratilja je Anita Nekić, a druga Ljubica Guštin.

Renata Bedeković, iz mjesta Jakuševac u gradu Zagrebu, ovogodišnja je Najuzornija hrvatska seoska žena.

Tu joj je titulu dodijelio stručni žiri, na čelu s Marijom Vučković, državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede, koje je ocijenivalo poslovne rezultate 14 seoskih žena, kandidatkinja na 18. izboru Najuzornije hrvatske seoske žene u Karlovcu koja se dolazile iz Vukovarske, Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Ličko – senjske, Zagrebačke, Krapinsko – zagorske, Požeško – slavonske, Istarske, Sisačko – moslavačkeDubrovačko – neretvanske županije.

Natjecanje je održalo u Karlovcu jer je u 2016. godini najuzornija hrvatska seoska žena bila Tamara Krklec- Čvangić iz Karlovca. Titulu prve pratilje osvojila je Anita Nekić iz Čaglina u Požeško – slavonskoj županiji, a druga je pratilja Ljubica Guštin iz Ozlja u Karlovačkoj županiji. Renata Bedeković zahvalila je svima na pomoći oko sudjelovanja u natjecanju, organizatorima, ali i čitavoj obitelji, susjedima, poznanici,a lokalnom KUD-u, te svećeniku koji je pomogao u izradi plakata za predstavljanje na izboru u Karlovcu.

Ona i čitava obitelj rade na svom OPG-u Bedeković gdje sami proizvode svu potrebnu hranu za životinje i to na 36 hektara zemlje. Na imanju imaju 300 komada svinaj; Crnu slavonsku svinju i pasmine Landras, a imaju i preradu mesa vrhunske kvalitete.
Tri nagrađene žene dobile su brojne nagrade, među ostalima i koraljni nakit od Karlovačke županije, slike, plaketu Grada Karlovca, poklone Udruge Hrvatski sokol, Udruge poslodavaca, te niz drugih poklona Udruge hrvatske seoske žene koja je organizator natjecanja. Marijana Petir, hrvatska EU parlamentarka, Renatu Bedeković vodi i tri dana u Bruxelles gdje će je upoznati s najvišim tijelima i organizacijama koje se bave poljoprivredom.

– Moja me majka učila da se hrvatska tradicija mora čuvati i njegovati, te da se sve može postići poštenim i predanim radom. Od udaje i dolaska na imanje prije 30 godina s obitelji radim u domaćinstvu, radimo čitav dan, nemamo godišnjeg odmora, ali imamo i odlične rezultate; kvalitetne proizvode koje imaju svoje tržište. Dobro živimo od svoga rada, a naši školovani sinovi i snaga pomažu nam u razvoju OPG-a i poslovanja – kazala je Renata Bedeković.

1/13

Komentara 6

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
00:57 15.10.2017.

Žalosno je da je danas normalnije u javnim tekstovima i člancima napisati JakuševAc, a ne JakuševEc, kaj mu je i pravo ime. Primjer nasilja i mržnje prema kajkavkom narječju i toponimima.

MU
mulag
12:59 15.10.2017.

koliko ono dobivaju za smrad tamo

DU
Deleted user
23:33 14.10.2017.

Seoske žene su u Bosni ili Srbiji. U Hrvatskoj može žena biti najuzornija seljakinja, domaČica, gazdarica. Ne posrbljujte nas, štoKevci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije