Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE 2016

Nagrade Žutim dunjama, Lengerima, Baćama sa Žeteocima te Hrvaticama,Slađanu Poljaku i Ivani Kocijan

žute dunje
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
14.05.2016.
u 11:52

Nove pjesme pisane za ovaj festival izvelo je je 13 glazbenih sastava i 7 solista s područja kontinentalne Hrvatske, a soliste je pratio tamburaški sastav Posegana. Gosti večeri bili su TS Garavi iz vinkovačkog kraja.

Među izvođačima 19 novih pjesama pobjednici tradicionalnog 42. Festivala tamburaških pjesama “Zlatni glas zlatne doline Kaptol 2016.” su tamburaši Žute dunje iz Cernika  sa pjesmom “Svirajte mi noćas tamburaši” (autor glazbe i aranžmana Alen Mozer,te teksta Ivan Olić), drugi po ocjeni stručnog žirija su Lengeri iz Davora sa pjesmom “Ja nemam puno”(glazba i aranžman Ivica Plivelić Iva, tekst Goran Ivanović Lac), a treću nagradu stručnog suda dobili su muška pjevačka skupina Baće iz Tenje koji su sa TS Žeteoci izveli skladbu “Čovjek iz ravnice” za koju je glazbu i tekst napisao Josip Valentić, te aranžman Ivan Priman.

Više  od 300 posjetitelja najviše je glasova dalo ženskom sastavu  “Hrvatice” iz požeškog kraja i pjesmi autora Roberta Vojvodića Bekrije “Više ne”, drugi je  Slađan Poljak iz Strizivojne sa skladbom “Kad duša mira pronađe”  za koju je on napisao glazbu, tekst Davor Magušić i aranžman Igor Gregurić Grega, dok je treća zagrepčanka Ivana Kocijan koja je izvela pjesmu “Meni ništa ne treba”(glazba i aranžman Vladimir Smiljanić, tekst Branka Janković).

Priredbu je nakon pozdravnih riječi načelnik kaptolačke općine Mile Pavičića otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je pokrovitelj, a zamjenik načelnika općine Kaptol Josip Soudek zatvarajući festival otvorio je natječaj za nove pjesme "Zlatnog glasa zlatne doline 2017."

Nove pjesme pisane za ovaj festival izvelo je je 13 glazbenih sastava i 7 solista s područja kontinentalne Hrvatske, a soliste je pratio tamburaški sastav Posegana. Gosti večeri bili su TS Garavi iz vinkovačkog kraja.

Festivalski program snimala je ekipa tvrtke "Paradigma" iz Osijeka, a uskoro je previđeno emitiranje snimke na više lokalnih televizija, te CMC TV.

Prodajom festivalskog albuma data su sredstva Caritasu župe sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

>> Ben Rothwell s tamburicom u rukama: "Lakše mi se boriti nego svirati"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije