Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dao bi im nagradu

Načelnik Škabrnje: Ima livada koliko hoćeš u drugim mjestima!

romi škabrnja (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
05.05.2012.
u 14:55

- Policija je u Škabrnji prvi put prijavila nekog za počinjenje kaznenog djela zbog neprihvatljivog ponašanja prema bilo kojem građaninu u RH kao i pripadniku manjine. Svatko mora biti zaštićen i imati svoja prava, komentirao je R. Ostojić

- Cijela Hrvatska nas osuđuje, a zapravo ne znaju o čemu se radi. Mi smo potrošili milijun kuna na urbanistički plan i on donese tamo smeće. Ima livada, ima ih koliko hoćeš u drugim mjestima. Zašto se plaća zaštita okoliša, grade tvornice, nego zato - rekao je za zadarski Novi radio Luka Škare, načelnik općine Škarbnja koji je jučer priveden zbog verbalnog napada na doseljenike Rome koji su zbog pritiska mještana napustili Škabrnju.

- Ja nemam ništa protiv Cigana. Dapače, ja bi mu dao, kad bi se mene pitalo, nagradu zato što neće nitko taj posao da radi. Ni u Škabrnji, ni u Zadru, ni u Zagrebu, nigdje osim njih. Njih bi trebalo posebno nagraditi za taj posao, što kupe otpad, ali mu treba dati određenu lokaciju. To se tako u svijetu i svugdje radi. A ne ovdje, bum, on ima pravo. Na tuđi teren ulazi i polazi. Kupi tuđe, ima pravo. Ma nema, čovječe, za to ima lokalna ili županijska uprava - kaže Škare koji je za sutra najavio službeno očitovanje o cjelokupnom slučaju, javlja Media servis.

Propćenje će adresirati i na predsjednika i na Sabor i na Vladu, a u njemu će sažeti sve zaključke prema njima i Romima i javnosti.

- Da se uče pameti, a ne da im Europa priča. Mi moramo poštivati. Tko ne kaže da ne poštujemo, zašto ne poštivati jednoga Roma? Rekao sam da bih mu ja prvi dao nagradu, ali bih ga smjestio tamo gdje treba biti otpad, a ne bih ga smjestio tamo u selo gdje se kuće sutra trebaju graditi - kaže Škara.

Cijeli slučaj danas je komentirao i ministar policije Ranko Ostojić.

- Policija je u Škabrnji prvi put prijavila nekog za počinjenje kaznenog djela zbog neprihvatljivog ponašanja prema bilo kojem građaninu u RH kao i pripadniku manjine. Svatko mora biti zaštićen i imati svoja prava, kazao je Ostojić izrazivši zadovoljstvo postupanjem policije.

 

Komentara 206

OB
-obrisani-
16:50 05.05.2012.

05.05.2012. u 16:46h kobra11 je napisao/la: da li to iza c- \"11\" znači tvoj IQ ? ------------ i to, ali i velicina miška. :)

DU
Deleted user
17:10 05.05.2012.

da sanader nije maknuo gospodina Kolegu sa mjesta gradonačelnika, sad bi i gospodinu Škari bilo lakše u obrani zakona ove zemlje

CV
cvijece
22:02 05.05.2012.

Baš,da mi je vidjeti toleranciju u Istri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije