Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor

Na zaposlenicima Županija štedi 900 tisuća kuna godišnje

'21.07.2010. Krapinsko zagorska zupanija, Krapina - Igor Cigula, Procelnik za gospodarstvo i Stefanija Vuljanko, procelnica za financije Krapinsko zagorske zupanije. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Matija Topolovec/PIXSELL'
21.07.2010.
u 15:10

Od tog iznosa 400 tisuća kuna uštedjet će se na božićnicama i regresu, 276 tisuća kuna na prijevozu, a na smanjenju plaća 220 tisuća kuna

Zaposleni u upravnim tijelima Krapinsko-zagorske županije, osim što su im smanjene plaće, do daljeg ostaju i bez božićnice i regresa. Tako je, naime, zapisano u novom kolektivnom ugovoru, koji je jučer potpisao župan Siniša Hajdaš Dončić s Borisom Plešom, predsjednikom Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, a svoj je potpis na ugovore stavila i županijska povjerenica Sindikata Marina Krog.

Zadovoljni i jedni i drugi

– Zahvaljujem našim službenicima i namještenicima što shvaćaju trenutak u kojemu se nalazimo. Kriza je, naravno, pogodila sve, a novim poreznim zakonom zbog izmjene poreza na dohodak Županija gubi velika sredstva. Nakon socijalno prihvatljivih pregovora uspjeli smo postići dogovor koji štiti prava zaposlenika, ali i omogućava Županiji da se nosi s financijskim turbulencijama – rekao je prilikom potpisivanja ugovora župan Siniša Hajdaš Dončić.

– Potpisivanje ovog ugovora upravo zbog krize ima još veću važnost budući da je to dokaz da se i u teškim vremenima može postići dogovor. Shvaćamo probleme Županije i stoga cijenimo što potpisujemo kolektivni ugovor koji je za obje strane prihvatljiv. Valja napomenuti da će se taj ugovor, dođu li bolja vremena, a svi vjerujemo da hoće, aneksima mijenjati. Dakako, u korist zaposlenika Krapinsko-zagorske županije – dodao je predsjednik Sindikata Boris Pleša.

Ukupno 900 tisuća kuna

Novim kolektivnim ugovorom Županija će na radnicima uštedjeti oko 900 tisuća kuna godišnje. Od tog iznosa 400 tisuća kuna uštedjet će se na božićnicama i regresu, 276 tisuća kuna na prijevozu, a na smanjenju plaća 220 tisuća kuna. – Krapinsko-zagorska je prva županija koja se prilagodila novoj zakonskoj uredbi kako bi što bezbolnije prošla kroz recesiju – naglasio je župan.

 I Marina Krog, povjerenica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Krapinsko-zagorske županije, istaknula je da je zadovoljna potpisanim kolektivnim ugovorom. – Najvažnije je da smo uspjeli uskladiti mišljenja i potrebe jedne i druge strane – kratko je dodala Krog. – Zahvaljujući gospođi Krog uspjeli smo postići ovaj kompromis. Ugovor pokriva materijalna prava svih zaposlenika Županije – rekao je župan Siniša Hajdaš Dončić i dodao da će se sigurno, a tako je i složen ugovor, nakon poboljšanja financijske situacije zaposlenicima ponovno isplaćivati i regresi i božićnice.

Ključne riječi

Komentara 2

FU
fučkaš
18:57 19.12.2011.

Kaj ste mislili da su komunjare nekaj bolje od kradezajcov?

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
15:32 25.07.2010.

Evo,ovdje u našj županiji je idila.Kako i ne bi kad je predsjednica sindikata izabrana za novu predsjednicu SDP-a grada Krapine.Dijele se otkazi,smanjuju se plaće,dodaci....a na Državnoj razini sindikati potpisuju Peticiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije