Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlučeno

Na Kosovu više ne vrijede vozačke koje je izdao MUP-a Srbije

'03.02.2012., Kosovska Mitrovica, Kosovo - Reportaza sa Kosova o putevima i balkanskoj ruti kojom prolazi  ilegalna trgovina ljudima, drogom, naftom. Bajram Redzepi, kosovski ministar unutrasnjih posl
Marko Mrkonjić/PIXSELL
01.09.2012.
u 21:30

Policija koja na prometnicama na Kosovu zatekne vozače sa srpskom vozačkom dozvolom, a koji imaju prebivalište na Kosovu, od njih će taj dokument oduzimati i smatrat će da je vozač upravljao vozilom bez vozačke dozvole

Ministar unutarnjih poslova Kosova, Bajram Redžepi objasnio je za Tanjug kako su srpske vozačke dozvole koje su izdale područne jedinice srpskog SUP-a sa Kosova, nevažeće od danas i vozači koji imaju takve dozvole neće moći upravljati automobilima na Kosovu.

Srpske vozačke dozvole koje su izdane u Srbiji za vozila s tamošnjim registracijama važeće su i na Kosovu, ali za takve automobile vlasnici prilikom ulaska na Kosovo moraju platiti osiguranje. Zamjenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Saša Rašić istaknuo je kako vlasnici srpskih vozačkih dozvola sa Kosova mogu ih zamjeniti za kosovske dozvole.

- Mogućnost da se temeljem posjedovanja srpske vozačke dozvole dobije kosovska, uz zadržavanje srpske dozvole, bit će na snazi do daljnjega, a taj mehanizam postoji i za preregistraciju vozila - pojasnio je Rašić. Precizirao je da će policija koja na prometnicama na Kosovu zatekne vozače sa srpskom vozačkom dozvolom, a koji imaju prebivalište na Kosovu, od njih taj dokument oduzimati i smatrat će da je vozač upravljao vozilom bez vozačke dozvole.

Predstavnici kosovskih Srba u ovoj odluci kosovskih vlasti vide novo kompliciranje života tamošnih Srba jer, kako tvrdi zastupnica Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova Rada Trajković, Srbima \"koji žive južno od Ibra ograničava se dostupnost institucijama poput bolnica i fakulteta koje se nalaze na sjeveru Kosova\", ali ne razmišljaju tome doskočiti zamjenom vozačkih dozvola.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Meggi
Meggi
21:40 01.09.2012.

Kolo sreće se i dalje okreće :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije