Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Kupači mislili da je morski pas zalutao na plažu kod Vira: Uspjeli ga otjerati

Kružio je oko plutajućih bova satima kao da nije znao prijeći tu granicu.
12. srpnja 2019. u 13:15 6 komentara 11606 prikaza
Morski pas kod Vira
Foto: Screnshot

Osječani, koji su na ljetovanju na otoku Viru, mislili su da imaju bliski susret s morskim psom te su životinju uspjeli otjerati od plaže. Iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo javili su kako ipak nije riječ o morskom psu, nego o drugoj vrsti ribe.

Kreće projekt smart mikroregije s Ninom, Privlakom, Virom i Vrsi Mala mjesta kreiraju veliku priču Budućnost je počela: Kreće projekt smart mikroregije s Ninom, Privlakom, Virom i Vrsi

Ivan i Mate Ravlić objasnili su za 24 sata kako su se jedni kupači uzbunili vidjevši peraju, dok su drugi nastavili mirno plivati i kupati se. Kako kažu, kružio je oko plutajućih bova satima kao da nije znao prijeći tu granicu.

– Bio je uplašen, teško je plivao i s teškoćom zaranjao. Brat i ja pojurili smo ga vidjeti čim nas je mama ujutro probudila da nam kaže da je morski pas u moru. Mislim da je to jadranski modrulj, a tako su govorili i ljudi na plaži. Zato nas i nije bilo strah jer smo znali da nije ljudožder. Uskočili smo u kajak i veslali prema njemu, a on se uplašio. Na kraju je uspio zaroniti ispod ograde i otplivati. Htjeli smo ga samo pogledati, ali izgleda da smo ga na kraju otjerali. Čuli smo komentare s plaže, vikali su nam "vidi ove kauboje" – rekao je Ivan Ravlić za 24 sata dodajući kako je "virski Moky" dug oko 1,90 metara. 

Kako su u komentaru na Facebooku obavijestili iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo, ipak nije riječ o morskom psu.

"U pitanju nije morski pas nego iglan – Tetrapturus belone. Dobili smo na uvid kvalitetnije fotografije iste životinje", stoji u komentaru.

 

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji