Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Vinkovcima

Mladi policajac usmrtio dječaka. 'Djeca su pozvala Josipa da prijeđe na drugu stranu ulice'

nesreća
Foto: Branimir Bradarić
1/3
12.04.2015.
u 19:03

Govoreći o smrtno stradalom sinu, otac kaže kako je Josip bio dobro dijete, da je tek napunio deset godina te da je za oko mjesec dana trebao imati prvu pričest

Josip Vovra (10), učenik četvrtog razreda osnovne škole u Vinkovcima, u nedjelju se igrao s djecom u vinkovačkom naselju Mala Bosna kada ga je oko 16.30 sati udario automobil.

Dječak preminuo u bolnici

Od težine ozljeda Josip je nekoliko sati kasnije preminuo u osječkoj bolnici. BMW-om koji ga je usmrtio, neslužbeno doznajemo, upravljao je policajac (26). Nije bio pijan, ali navodno je prebrzo vozio.

– Nisam bio doma kada se to dogodilo ali su mi susjedi rekli da se sve dogodilo kada su djeca pozvala Josipa da prijeđe na drugu stranu ulice. Tada je na njega naletio BMW. Od siline udarca Josipovo tijelo odbačeno je nekoliko metara. U blizini tijela nalazila se i njegova izuvena tenisica. Bilo je i krvi, kaže Josipov otac Željko, inače otac osmero djece.

Dodaje kako je na strani ulice gdje se nalazi i njihova kuća bio parkiran jedan automobil, ali da to nikako ne oslobađa krivice vozača koji je, po njegovom mišljenju, vozio brže od dopuštene brzine kroz naseljeno mjesto.

Govoreći o smrtno stradalom sinu kaže kako je Josip bio dobro dijete, da je tek napunio deset godina te da je za oko mjesec dana trebao imati prvu pričest.

Foto: Branimir Bradarić
Otac Željko

Susjedi potreseni

Tragičnom nesrećom pogođeni su i susjedi koji kažu kako je na stazi za pješake bilo i krvi, koja je u međuvremenu oprana, te da je odmah poslije nesreće iz kuće izašla i Josipova majka. Sve do dolaska hitne pomoći ona ga je držala na rukama. Zbog teških ozljeda Josip je oko 20 sati hitno prebačen u KBC Osijek gdje je u nedjelju, oko jedan sat poslije ponoći, preminuo.

Prošao sam rat, nosio mrtve prijatelje i stvarno svašta vidio, ali ovo me je strašno potreslo. Kada sam vidio to malo tijelo u krvi kako leži na betonu i bori se za život, strašno sam bio potresen. Užasno je sve to. Žao mi je obitelji – rekao nam je jedan od susjeda.

Iz policije navode samo kratko kako je 10-godišnje dijete preminulo u bolnici od posljedica udara osobnog vozila koji je vozio 26-godišnjak. Glasnogovornik PU Domagoj Džigumović kaže i kako je utvrđeno da vozač nije bio pod utjecajem alkohola u trenutku nesreće, ali i da se sumnja da je uzrok nesreće neprilagođena brzina.

Susjedi kažu i da se nesreća dogodila u ulici u kojoj je iznimno gust promet, gdje ima dosta djece, ali da unatoč tome nema ležećih policajaca, semafora, brzinomjera… Podsjećaju i kako se u istoj toj ulici do sada dogodilo više prometnih nesreća, ali kako ni to nije natjeralo nadležne, osim postavljenog znaka za maksimalnu dozvoljenu brzinu (50 km/h), na češće kontrole brzine i prometa.

>>Mladić BMW-om naletio na 10-godišnjaka, dječak umro u bolnici

Komentara 49

MO
mozdaznam
19:21 12.04.2015.

Koliko puta sam i ja kao klinac za loptom istrčao pred vozilo, pa hvala dragom bogu nije me nitko lupio. Nek napisu istinitu informaciju o cijelom dogadjaju.

Avatar lobel9
lobel9
19:22 12.04.2015.

...tragedija. strasno. ne desilo se vise nikada nista slicno! daj mu Boze spokoj i cuvaj ga kod sebe...

IB
ivan.biljan68
07:21 13.04.2015.

Tako brzo voze pojedini policajci,a kako voze drugi?Još brže.Čeka se dan,kad će se opet nešto slično dogoditi,zato pazimo na pješake.Emeritus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije