Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK U akciji FM SDP-a Hrvatsko zdravstvo je bolesno

Mladi ministru poručili da ga 'treba ubiti'

06.02.2009.
u 16:35

SLATINA - Dvadesetak mladih aktivista Foruma mladih SDP-a Slatine u petak je na gradskom trgu provelo akciju Hrvatsko zdravstvo je bolesno, u kojoj su prolaznicima dijelili letke s nabrojanim posljedicama provođenja “kaubojske reforme”. U letku piše da je za velik broj ljudi cijena dopunskog osiguranja iznosi nedostižnih 960 do 1800 kuna godišnje, da je medicinska sestra postala blagajnica, te da zbog straha od “harača” bolesnici odustaju od posjeta liječniku. Forumaši tvrde kako su građani nedovoljno obaviješteni o ciljevima reforme, te da su nezadovoljni.

- Uz potpunije obavijesti građanima o tijeku reforme i svemu što donosi, akcijom smo od građana željeli čuti kako doživljavaju reformu i na što se žale. Doznali smo da im je participacija previsoka, da više puta moraju kod liječnika za nekoliko uputnica. Slatinski bolesnici nezadovoljni su što za gotovo svaki pregled moraju ići u Viroviticu ili udaljene bolnice, što još više poskupljuje liječenja. Poruke građana prikupljamo i proslijedit ćemo ih ministru zdravstva dr. Darku Milinoviću, kaže Igor Validžić, predsjednik Foruma mladih SDP-a. Među brojnim porukama građana našli smo i jednu koju je zasigurno napisao bolestan um.

“Ministra zdravstva treba ubiti!”, piše na poruci koju su mladi forumaši, ne smatrajući da se radi o neprimjernom sadržaju, uredno prilijepili ostalim porukama ministru zdravstva.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije