Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTUPNIK MOSTA

Miro Bulj: HDZ spašava Škaričića zataškavanjem skandala u Domu, ponašaju se kao mafija

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
11.05.2020.
u 10:05

"Ovo je još jedan dokaz da se HDZ u Splitsko-dalmatinskoj županiji ponaša kao sicilijanska mafija. Čak bi se i oni posramili ovako uhodanog djelovanja", zaključio je Bulj.

Saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj u ponedjeljak je reagirao na novootkrivene propuste u splitskom Domu za starije i nemoćne na čijem je čelu HDZ-ov Ivan Škaričić

Podsjetimo, riječ je o tekstu Večernjeg lista u kojem su objavljeni inspekcijski nalazi Ministarstva socijalne politike i mladih iz 2015. godine. Tada su inspektori, dakle prije pet godina, uočili niz propusta u Domu i Škaričića na njih upozorili. Riječ je bila o kršenju Pravilnika o minimalnim uvjetima za pružanje socijalne skrbi, točnije članka 184. stavka 3. prema kojemu Dom u Splitu nije ispunjavao uvjete u spavaonicama kad je riječ o teško pokretnim i potpuno nepokretnim korisnicima. Naime, u Domu u Vukovarskoj takvi korisnici bili su smješteni u četverokrevetne sobe, a ne, kako je propisano, u trokrevetne.

"Znakovito je da je upravo takav propust rezultirao bržim širenjem koronavirusa među našim najstarijim i najugroženijim štićenicima. Da se poštovao zakon, možda bismo danas imali manji broj žrtava. Najgore u cijeloj priči jest to što je od dosadašnjih 18 preminulih, najveći dio njih upravo s kata gdje su uočeni propusti još prije pet godina i do danas ih nitko nije ispravio", kazao je Miro Bulj.

Dodao je kako HDZ pokušava zataškati cijeli slučaj.

"Vili Beroš i Vesna Bedeković u Split su poslali inspekcije sredinom travnja da se utvrde propusti oko COVID-19 u domu. Do danas nitko nije vidio njihova izvješća pa čak ni mi zastupnici u županijskoj skupštini u Splitu. Sve što javnost sada zna oni su dijelovi koje je župan Boban pročitao na presicama, a koji očito njemu idu u prilog. Ovdje se postavlja i pitanje što su inspektori uopće radili u Splitu i kako nitko nije ni spomenuo sasvim očigledan propust", kazao je Bulj.

Kazao je kako i dalje ustraje u tome da župan Blaženko Boban, predsjednik županijskog HDZ-a Ante Sanader te ravnatelj Doma Ivan Škaričić hitno podnesu ostavke.

"Sada je sve dokazano. Propusti su očigledni i sada se tek vidi kako je teorija o tome da je virus kriv smiješna. Boban, Sanader i Škaričić moju su županiju i županiju mojih sugrađana opustošili i pretvorili u svoju močvaru. Opustošili su Dalmatinsku zagoru, a u najvažnije institucije od vitalnog značaja uhljebili su svoje stranačke kolege koji su, sada se vidi, odgovorni za katastrofalnu epidemiološku situaciju u Splitu i okolici", izjavio je saborski zastupnik MOST-a.

Osvrnuo se i na nedavno objavljene tajne snimke Bobanova zamjenika Luke Brčića, koji je otvoreno priznao da Boban i Sanader kadroviraju po županijskim institucijama unatoč tome što je riječ o nekompetentnim ljudima.

"Te snimke samo su još jednom dokazale da se HDZ u Splitsko-dalmatinskoj županiji ponaša kao sicilijanska mafija. Čak bi se i oni posramili ovako uhodanog djelovanja", zaključio je Bulj.

Komentara 10

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
10:31 11.05.2020.

Svaki nalaz inspekcije sadrži i uputu i mjeru što uraditi. Upute su u smislu što treba unaprijediti a mjere u smislu upozoravanja i kažnjavanja odgovornih osoba ili izvještavanja o izvedenim popravnim radnjama. Očito je da nestručan ravnatelj niti nakon punih pet godina nije postupio prema nalazu inspekcije. To je zato jer je nestručan za poslove koje obavlja kao i šef kriznog štaba Splitsko-dalmatinske županije koji je također izvučen iz šešira nestručnih s kojim se na zna gdje ih staviti. I onda ih se stavi na čelo županijskog stožera. Ako Dalmatincima to odgovara, onda neka im je, a mogli su s puno boljim sustavom upravljanja i stručnim kadrom koji je završio struku dobiti bolje rezultate. Infektologe predvode "stručnjaci" (arheolozi i teolozi) i naređuju infektolozima i njegovateljima kako trebaju raditi . Za sada u županiji samo broje mrtve.

DU
Deleted user
10:27 11.05.2020.

Svaka cast Bulju i MOSTu na upornosti da raskrinkaju HDZovu korupcijsku hobotnicu !!!

MA
MAX127
10:39 11.05.2020.

Hahaha ukinuli komentare za ovu lopuzu zadravec u vinogradskoj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije