Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA HDZ-ovka

Ministarstvo smijenilo načelnicu Lovreća, a ona i dalje radi: 'Bitno da općina funkcionira'

Anita Nosić
Foto: Ivo Cagalj/PIXELL
19.02.2020.
u 09:58

Ona je u zagrebačkom kvartu Špansko kupila stan od 57,4 kvadrata, za što je digla 600.000 kuna. Kredit je podignut 2017. godine, a mjesečno za njega izdvaja 1768 kuna.

Anita Nosić i dalje je načelnica Općine Lovreć, bez obzira na to što je promijenila mjesto prebivališta i tako po sili zakona izgubila funkciju načelnice.

"Načelnica dolazi na posao, naša Općina funkcionira, računi se plaćaju, poslovi idu dalje, rade i naši komunalni djelatnici i viši referent za komunalne poslove, također i voditeljica i koordinatorica programa 'Zaželi' koje su ujedno ovlaštene i za provođenje ostalih projekata u općini. Čekaju se daljnje upute od Ministarstva uprave za ovu nastalu situaciju", stoji u dopisu Općine Lovreć koji su poslali na upit Slobodnoj Dalmaciji.

Podsjetimo, HDZ-ova načelnica je pomoću kredita koji preko APN-a subvencioniraju porezni obveznici kupila stan u Zagrebu. Riječ je HDZ-ovki koju je DORH spominjao kao jednu od četiri žene koje je prisluškivao Milijan Brkić, no ta je prijava protiv Brkića odbačena. 

Ona je u zagrebačkom kvartu Špansko kupila stan od 57,4 kvadrata, za što je digla 600.000 kuna. Kredit je podignut 2017. godine, a mjesečno za njega izdvaja 1768 kuna. Jednako toliko iznosi i subvencija APN-a koja joj se isplaćuje od kraja 2018.

Inače, pravila APN-a propisuju obvezu prijave na adresi za koju je dobivena subvencija u roku od mjesec dana, pa se tako i morala prijaviti u Zagrebu. No, problem je u Zakonu o lokalnim izborima. U članku 80., "Prestanak mandata", lijepo stoji u stavku 1., dijelu pod rednim brojem 4 - "Ako mu prestane prebivalište s područja jedinice, danom prestanka prebivališta prestaje i mandat." 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:36 19.02.2020.

Cini mi se da prcastom nosicu nesto viri iz okica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije