Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Anite Nosić

Mlada HDZ-ova načelnica bit će prijavljena DORH -u. I Povjerenstvo otvorilo predmet

Anita Nosić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
07.02.2020.
u 14:04

Nakon dovršetka interne revizije, rezultate će proslijediti nadležnim institucijama te informirati javnost, stoji zaključno u priopćenju ministarstva

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet u slučaju Anite Nosić, HDZ-ove načelnice Općine Lovreć.  Ova mlada HDZ-ova načelnica zavaravala je s poticajima za kupnju stana, te sada ispada da je i cijelu općinu protuzakonito vodila više od godinu dana. Nosić je stan u Zagrebu kupila uz subvencije 2017. godine, kad je dobila i kredit te kad su joj porezni obveznici počeli plaćati pola rate kredita. To je vidljivo iz otplatnog plana.

24sata pišu da joj porezni obveznici plaćaju pola rate kredita, odnosno 1768 kuna mjesečno, a ona u tom stanu uopće ne živi! Dosad su joj porezni obveznici dali oko 46.000 kuna subvencija. Zbog toga će, potvrdilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, morati vratiti 72.000 eura.

– Subvencioniranje stambenih kredita je mjera pomoći Vlade Republike Hrvatske kojom se hrvatskim državljanima olakšava stambeno zbrinjavanje kroz otplatu dijela stambenog kredita. Temeljni cilj mjere jest pomoć mladim obiteljima da lakše dođu do svog doma. Eventualno postojanje bilo kakvih nepravilnosti u postupcima dodjele subvencija stambenih kredita kao i postupcima formiranja lista za POS stanove potpuno je neprihvatljivo – stoji u priopćenju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Pokrenuta je interna revizija u APN-u, zatraženi su potrebni podaci MUP-a i Ministarstva uprave, a konkretan predmet upućen je DORH-u s obzirom na sumnju da je u postupku bilo spornih radnji. Revizijom će se također utvrditi i daljnji postupci u spomenutom predmetu. Nakon dovršetka interne revizije, rezultate će proslijediti nadležnim institucijama te informirati javnost, stoji zaključno u priopćenju Ministarstva. 

Video: Škola ispunjavanja imovinske kartice

Ključne riječi

Komentara 35

ZA
zagabria1
14:23 07.02.2020.

Pa gdje nađu te uhljebe, kako im se ne omakne da postave nekog poštenog. Treba ukinuti mladež stranaka, to je samo nova generacija neradnika

WI
wimninmia
14:24 07.02.2020.

U zlocinackoj ne mozes ni biti, ako nemas podeblji dosije kriminalca, gangstera i teroriste, nece civilizacija sjediti u zlocinackoj, nego sve sami krimosi slicni njima. Oni i Nijemci su najopsniji tumor u Europi i svijetu, oni ce i izazvati 3.svjetski, pa ce nas Ameri opet morati gadjati radi njih zlotvora.

Avatar istovari
istovari
14:39 07.02.2020.

Cosa nostra za vas je amaterska družina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije