Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nema ni smijenjene načelnice ni zamjenika: U općini Lovreć radi samo komunalni redar

I dok nitko iz HDZ-a ne želi govoriti o Aniti Nosić, Lovrećani joj javno daju podršku i tvrde: "Nismo imali bolju načelnicu od nje"
11. veljače 2020. u 20:27 68 komentara 24534 prikaza
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

U Općini Lovreć danas je na svom radnom mjestu bio samo komunalni redar.  – Nema nikoga u zgradi, samo ja. Načelnica Anita Nosić nije došla, a njezin zamjenik Petar Petričević dužnost obnaša volonterski, on ni prije nije često dolazio. Tajnik Općine Mislav Karoglan od danas je na bolovanju – dočekao nas je Jozo Skender.

Anita Nosić NAČELNICA LOVREĆA Anita Nosić tražila raskid ugovora s APN-om i odmah će platiti 72.000 eura

”Ovo je namještaljka”

Komunalni redar dočekao je i poštara koji ni danas nije u Općinu donio rješenje Ministarstva uprave o tome da Anita Nosić nije više načelnica Općine Lovreć, ali to ništa ne mijenja. Dopis je, kaže nam, stigao elektroničkom poštom u ponedjeljak, krajem radnog vremena. Jedina žena u povijesti na čelu neke općine u Imotskoj krajini neslavno je završila svoj mandat koji joj je prestao silom zakona, nakon što je otkriveno da je odjavila prebivalište u Lovreću i prijavila se u Zagrebu kako bi ostvarila pravo na POS-ov stan u metropoli.

Petar Petričević, koji bi trebao preuzeti dužnost načelnika, u Općinu nije došao, a nije odgovarao na telefonske pozive ni poruke, jednako kao ni dojučerašnja načelnica. Međutim, Lovrećani javno staju iza Anite Nosić.

– Ona je jedno krasno dijete, pristojno, pametno i dobro odgojeno. Ja je dobro poznajem, bila sam joj učiteljica. Bila je izvrsna i u učenju i u vladanju. Do danas se nije promijenila. Ovo je namještaljka, ona je mlada i neiskusna i nasjela je. Trebalo je pričekati da se utvrdi njezina odgovornost, ona to nije zaslužila. Odlična je načelnica i čovjek prije svega. Brzo će ona naći novi posao, za nju će se otimati – tvrdi Ana Nikolić.

Milijan Brkić Kandidirat će se Brkić otkrio koga podržava pa kritizirao Plenkovića i komentirao Anitu Nosić

Ana Zaradić slaže se s njom i misli da Anita Nosić ne treba vratiti novac koji je dobila kao načelnica. – Zašto bi ga vratila? Pošteno ga je zaradila! Nismo imali bolju načelnicu od nje. Imamo najljepšu školu, dvoranu, crkvu. Zahvaljujući projektu “Zaželi” koji je pokrenula i ja sam se zaposlila – kaže Ana Zaradić.

1 / 8
I dok nitko iz HDZ-a ne želi govoriti o Aniti Nosić, Lovrećani joj javno daju podršku

Jelka Nikolić smatra da se cijeloj obitelj Nosić nanosi ogromna nepravda.

– Pošteni su i dobri, stric joj je svećenik. Majka joj je bolesna, svi su izvan sebe zbog ove situacije i ne otvaraju vrata nikome. Pisalo se i da je u vezi s Milijanom Brkićem, a on je izvrstan prijatelj s njezinim ocem. I Brkić i Bandić. Nikada nijedan, kada se vraćao iz Hercegovine, nije prošao kroz Lovreć a da k njemu nisu svratili – kazuju nam naše sugovornice.

Ministar branitelja Tomo Medved kaže kako serija daje pozitivan doprinos širenju istine o ratu Ministar najavio Medved: Nosić šalje lošu poruku, bit će sankcija

Marijana Trogrlić, jedina oporbena vijećnica u Lovreću među svim ostalim HDZ-ovcima, kaže da načelnica treba odgovarati za to što je učinila.

Dobra načelnica

– Mi smo u Općini imali slučaj da se jedna vijećnica HDZ-a udala i promijenila prebivalište. Došla je na sjednicu i na moje inzistiranje Općinsko vijeće je donijelo zaključak kako joj je automatizmom prestao mandat. Načelnica zna kakve posljedice donosi odjava prebivališta i zato me sve to čudi – kaže Trogrlić.

I ona kaže da je Anita Nosić bila dobra načelnica, koja je uvažavala i njezine prijedloge kada su bili kvalitetno pripremljeni i obrazloženi.

Anita Nosić NAČELNICA OPĆINE LOVREĆ Nosić se prijavila u Zagrebu 2018. godine, no Ministarstvo nastavlja naplatu kredita

– Načelnica je pogriješila, ali mislim da je ovaj njezin slučaj izvučen upravo sada zato što nekome u njezinoj stranci tako odgovara. Ona sigurno nije sama iz Lovreća došla u Zagreb, prijavila se i dobila stan, netko ju je posavjetovao i to joj omogućio. Država je samo zagrebla slučaj i ostavila ga prepustivši Općinskom vijeću odluku treba li ona vratiti novac koje je dobivala za plaću. To nije naš posao! Neka DORH, Povjerenstvo za sukob interesa i Ministarstvo uprave završe što su započeli – poručila je Marijana Trogrlić.

Sudeći prema ograđivanju u splitsko-dalmatinskom HDZ-u na spomen imena Anite Nosić, vrlo vjerojatno čeka je izbacivanje iz stranke. Nitko o njoj nije htio javno govoriti. 

Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • zoranos:

    Pa stvar je što mediji napadaju pogrešne ljude! APN je napravljen da se stambeno zbrinu bogate mlade obitelji i to je prava istina! Taj Alan Ford koji je napisao APN je kriv, a ne raznorazni načelnici, liječnici i bogati poduzetnici ... prikaži još! koji su kupili tako povlaštene stanove čije subvencije plaćaju svi u državi - a najviše je sirotinje. U APN-u može sudjelovati samo ona obitelj koja je kreditno sposobna dobiti kredit od 50-100 tisuća maksimalno - jel tu spadaju zaštitati, trgovci, radnici, referenti ili prometni policajci??? Pa dajte konačno pišite o tome tko može kupiti stan preko APN-a! Dakle računica ide ovako - PBZ daje stambeni kredit od 100 tisuća eura na 15 godina sa EKS-om od oko 3%. To ispada da je mjesečna rata kredita 700€. Banka mora osigurati naplatu tog kredita i to tako da u slučaju prestanka plaćanja ide ovrha na plaću - zakonom je to max 1/4. Dakle ta rata od 700€ mora biti 1/4 plaće onoga tko je uzeo kredit ili u prijevodu oko 20000kn (oba supružnika ukupno, dakle dvoje liječnika ili bankarka i neki IT-evac i sl . parovi). A takvi ljudima je potrebno pomagati i državnim novcima smanjivati rate kredita??? Takvi ljudi se kao ne mogu stambeno zbrinuti i bez APN-a??? E pa upravo zato APN koriste svi ovi gore navedeni dobrostojeći poslovni ljudi, a ne sirotinja iz dućana!

  • briselko:

    Ova Nosićka će proći bolje od Bandića s ovoliko baba koje će joj peći kolače.

  • kimo:

    ak je striča pop onda su sigurno pošteni!!