Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDAN GRLIĆ RADMAN

Ministar potvrdio: Do kraja godine SAD će ukinuti vize za Hrvate

Viza za Sjedinjene Američke Države
Foto: Borna Filić/PIXSELL
14.02.2020.
u 13:40

"Sve smo (uvjete) ispunili i to je pitanje trenutka. To je u interesu i hrvatskih i američkih gospodarstvenika", rekao je novinarima Grlić Radman.

Sjedinjene Države trebale bi do kraja godine Hrvatima ukinuti vize, a dvije zemlje potpisati sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, izjavio je u petak u Munchenu hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman

Hrvatska, Rumunjska, Bugarska i Cipar jedine su članice EU-a kojima SAD još nije ukinuo vize. Poljska je iz viznog režima isključena krajem prošle godine. 

Grlić se danas u Muenchenu sastao s američkim državnim tajnikom Mikom Pompeom i poslije rekao kako bi i vize i dvostruko oporezivanje trebali biti riješeni do kraja godine.

"Sve smo (uvjete) ispunili i to je pitanje trenutka. To je u interesu i hrvatskih i američkih gospodarstvenika", rekao je novinarima Grlić Radman.

On se s Pompeom sastao uoči početka sigurnosne konferencije u Muenchenu, vodećeg svjetskog foruma za raspravu o međunarodnoj sigurnosnoj politici.

 

Komentara 15

DU
Deleted user
13:54 14.02.2020.

hvala k......

VE
venozg
14:15 14.02.2020.

Konačno! Potrebno je još zračnim putem povezati Zagreb s New Yorkom, Chicagom i Los Angelesom.

MI
midea
17:58 14.02.2020.

do kraja godine nešto što se može preko noci , ovi su gori od Balkanaca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije