Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANIKA NA TRŽIŠTU

Ministar Marić: 'Ne treba raditi zalihe, hrane i lijekova ima za par mjeseci'

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.03.2020.
u 13:50

"Imamo višemjesečne zalihe. Osigurat ćemo kontinuitet proizvodnje. Hrvatska neće ostati ni bez hrane ni bez lijekova".

Stvari su pod kontrolom, rekao je ministar financija Zdravko Marić nakon sastanka s predstavnicima maloprodajnih lanaca, a nakon što su građani u četvrtak masovnije krenuli u nabavku.

"Što se tiče lanca opskrbe, ima dovoljno. Govorimo i o razbdoblju od više mjeseci. Ako koja polica i nije u potpunosti puna, to ne znači da je nastupila nestašica. Nema potrebe za pretjeranim 'napadima' na maloprodajne lance, za stvaranjem nekih velikih zaliha", rekao je Marić.

Isto potvrđuju i predstavnici lanaca.

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, rekao je kako su donijeli mjere prema uputama, a i prehrambena i farmaceutska divizija rade normalno. 

"Imamo višemjesečne zalihe. Osigurat ćemo kontinuitet proizvodnje. Hrvatska neće ostati ni bez hrane ni bez lijekova. Imamo zalihu repromaterijala za dva, tri mjeseca. Možemo izdržati narednih pola godine", istaknuo je Pucar, dodavši kako apelira da se ne stvaraju nepotrebne zalihe.

Davor Majetić, direktor HUP-a, dodao je kako to što nema robe na policama znači da je nisu stigli staviti.

"Radimo s Vladom, bankama... Ključno je da očuvamo radna mjesta. Država može učiniti svoje, banke, lokalana uprava... Treba pomoći tvrtkama koje imaju i koje će imati problema s koronom", poručio je.

 

Komentara 19

TK
Ten-kre
14:03 13.03.2020.

Žito je sigurno u onom silosu gdje je isparilo a nikada niste pronašli tko ga je ispraznio. Ne bojimo se mi, znamo.

ZO
Zooltan
19:20 13.03.2020.

u politici se puno obećava i laže pa je teško povjerovati kad govore istinu.

Avatar Forest Trump
Forest Trump
21:11 13.03.2020.

Pametnjakoviću !!! Ne kupuju ljudi jer se boje gladi već misle da će takvom kupovinom smanjiti rizik i izloženost zarazi odlaskom u trgovine u slučaju velike eskalacije zaraze ,što je vrlo vjerojatno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije