Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Milanović: Ubojstvo Pukanića je poruka svima nama!

milan-txt.jpg
import
26.10.2008.
u 14:29

-Ubojstvo Ive Pukanića me šokiralo. To ubojstvo je poruka svima nama. Ovo je veliki udarac društvu. To je brutalna mafijaška likvidacija! - izjavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u emisiji Nedjeljom u 2.

Hrvatskoj treba odlučna vlada
Istaknuo je kako je Pukanića upoznao, no da ga je poznavao samo površno. -Pukanić je htio biti važan i bio je važan. Nije bio klasičan novinar, bio je nešto drugo od novinara. Kada sam čuo za ubojstvo prvo me obuzeo bijes. Netko nam se krevelji, kesi - objasnio je Milanović i dodao da za pobijediti kriminal trebamo odlučne i drske ljude.

- Hrvatskoj zbog ubojstva Pukanića nije potrebna vlada nacionalnog jedinstva, treba joj odlučna vlada i odlučan premijer. Teško će se ova vlada obračunati sa kriminalom. Za velike stvari je prekasno i ovo više nije HDZ-ova vlada i nešto bi se možda moglo promijeniti. To nije sustavna politika, ali to nije jedini problem koji Hrvatsku muči - istaknuo je Milanović i još jednom ponovio da je stanje u Hrvatskoj 'grozno'.

Sanaderu sam dao retoričku podršku
- Mi smo tražili da premijer odstupi, a to se nije dogodilo. U Hrvatskoj nije rat ni klasičan terorizam i nema potrebe za paniku. Nakon što sam doznao za ubojstvo Pukanića Sanadera sam samo upitao 'Što se događa?' i dao mu retoričku podršku, što znači da mu nećemo stajati na putu. U ovoj situaciji svi moramo biti zajedno - poručio je Milanović i dodao da ovi dani nisu vrijeme da ponovno traže da premijer Sanader odstupi.

Istaknuo je kako prije nekoliko dana kada su tražili da premijer odstupi nisu pozivali na hajku ili na izvanredne izbore.

Iako dobiva prijetnje poput 'Progutat će te noć' Milanović je istaknuo kako još uvijek može slobodno šetati gradom. Za Bandića je rekao kako dobro vodi Zagreb no odbio je komentirati odnos na relaciji Mesić-Pukanić-Petrač.

Između McCaina i Obame - biram Obamu
- Osjećam se bijedno kada na nogometnim stadionima čujem 'Ubi Srbina' ili 'Za dom spremni'. Što napraviti kada više stotina ljudi na stadionima počne to uzvikivati? To je obična mržnja i bijes. Te ljude se može snimiti i kazniti strogo - objasnio je Milanović posljednje incidente na našim stadionima.

Na pitanje bi li radije da američki predsjednik postane McCain ili Obama, Milanović je bez razmišljanja rekao - Obama, jer kako kaže - Obama je svjež vjetar. Istaknuo je kako je za Hrvatsku i regiju sasvim svejedno tko će biti idući američki predsjednik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije