Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle

Ivana Jović

Rođena sam 1983. godine u Zagrebu. Do svoje pete godine života živjela sam u zagrebačkim Gajnicama nakon čega se obitelj, inače rodom iz BiH, seli u Bistru gdje sam završila osnovnu školu. Potom u Zagrebu upisujem trogodišnju školu na Ugostiteljsko-turističkom učilištu smjer kuhar, a potom na istom Učilištu završavam i za ugostiteljsko-turističkog hotelijera. Godine 2001. upisujem se na Fakultet političkih znanosti - smjer novinarstvo, uz izbor smjerova Tisak i Televizija.

Praksu sam odradila na HRT-u u emisiji TV kalendar, te u Večernjem listu u gradskoj rubrici. U sklopu smjera Tisak bila sam glavna urednica fakultetskih novina. Diplomirala sam 2007. godine na temu Europska Unija i Rusija iz kolegija Međunarodni politički odnosi.

Tijekom 2002. godine nekoliko mjeseci radila sam u odjelu Prodaja i oglašavanje Večernjeg lista, te vrlo kratko na portalu Javno.hr. Početkom 2007. počinjem raditi kao novinar na portalu Večernjeg lista. Područje mog osobitog interesa su politička zbivanja u Hrvatskoj. Nakon dvije godine preuzimam i uredničke poslove da bi u siječnju 2013. godine postala izvršna urednica na portalu Večernjeg lista. Iste godine završavam i prvu Styrijinu internu akademiju za novinare. Udala se 2014. no i dalje me svi zovu Čičak.

Svi članci autora