Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objasnio razloge

Milanović o kritikama zbog puta: Ako ovo nije posao predsjednika vlade, onda ne znam što jest

Foto: Vlada RH
29.09.2014.
u 13:23

Na pitanje novinara što može ponuditi IT kompanijama kao prednost Hrvatske, premijer je kazao kako su to blizina srcu Europe, obrazovano stanovništvo, sjajna infrastruktura i vlada koja zna što hoće

Dan uoči sastanka sa čelnicima Microsofta, koji će se održati u ponedjeljak u Seattleu, premijer Zoran Milanović objasnio je novinarima razloge dolaska u SAD.

 - Predstavit ću Hrvatsku čelnicima i najvažnijim ljudima u IT kompanijama s kojima još nitko iz Hrvatske nije razgovarao, a trebao je. Upoznat ću ih s ljudima koji vode Hrvatsku i već je to samo po sebi više od onoga što je ranije bilo tko napravio. Moji suradnici će razgovarati i o nizu projekata. Moram pokušati iskoristiti premijersku poziciju, iako ovdje nema klasične politike, ali ovdje sam kao političar koji predstavlja državu. Važno je ostaviti ozbiljan dojam na ljude koji odlučuju o milijardama dolara. Inače ne bih odlazio iz Hrvatske na tjedan dana“, pojasnio je premijer, dodavši da je odustao i od odlaska na Opću skupštinu UN-a jer smatra da je ovo važnije.

Na pitanje novinara što može ponuditi IT kompanijama kao prednost Hrvatske, premijer je kazao kako su to blizina srcu Europe, obrazovano stanovništvo, sjajna infrastruktura i vlada koja zna što hoće.

 - Konkurencija je stravična, a mi želimo u Hrvatsku dovesti najpametnije i najbogatije.

Komentirajući pojedine kritike zbog posjeta vodećim američkim IT kompanijama, premijer Milanović je rekao:

 - Ako ovo nije posao predsjednika vlade, onda ne znam što jest. Nalazimo se u uzavreloj, a katkad i zloćudnoj političkoj situaciji, jer dio ljudi ne želi prihvatiti promjene koje nam trebaju, a ima i onih koji su svjesni što mi radimo i upravo zbog toga su destruktivni i pokušavaju sve ovo osujetiti, pa na sve što radim gledaju s figom u džepu.

>> Milanović Hrvatima u Gig Harboru: Nisam ni znao da postojite

Komentara 24

DU
Deleted user
13:29 29.09.2014.

Mislim da je Milanović išao tražiti pomoć od Microsofta i Oracla da poprave sustav za glasovanje u Saboru

UI
Uvijek_iskreno
13:33 29.09.2014.

Nikada ti nisi radio posao premijera, jer da jesi ne bi bili tu gdje jesmo - na dnu!!

DU
Deleted user
13:33 29.09.2014.

Neznaš Zoki, neznaš. Politika je malo više od prodaje nečega od vrata do vrata. A ovaj put upravo na to nalikuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije