Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kohezijski fondovi

Milanović: Katastrofa, borit ću se za to da se Mađarskoj ne oduzme novac

Zagreb: U kongresnoj dvorani na Velesajmu održana je 14. konferencija: Dan velikih planova
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
21.09.2022.
u 14:07

Kritizirao je odluku Europske komisije, koju je nazvao "pametnjakovićima" iz Bruxellesa, jer iz "ideoloških razloga" žele uskratiti Mađarskoj dvije trećine novca iz kohezijskih fondova zbog nepoštivanja vladavine prava.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kritizirao je u srijedu odluku Europske komisije o zamrzavanju dijela novca iz kohezijskih fondova Mađarskoj zbog "ideoloških razloga".

Milanović je u izjavi novinarima nakon Dana velikih planova govorio, među ostalim i o problemu INA-e čiji je većinski dio u mađarskom vlasništvu.

Tu su "delikatni odnosi", ali to se znalo od početka i "moramo se truditi napraviti dobru kompaniju i nastojati da nam to ne truje odnose sa susjednom državom".

Naglasio je da se druži s mađarskim političarima i ima s njima dobre odnose, unatoč ideološkim razlikama.

Pritom je kritizirao odluku Europske komisije, koju je nazvao "pametnjakovićima" iz Bruxellesa, jer iz "ideoloških razloga" žele uskratiti Mađarskoj dvije trećine novca iz kohezijskih fondova zbog nepoštivanja vladavine prava.

"To je katastrofa, ja ću se prvi boriti da se Mađarskoj to ne napravi", rekao je.

Nikad se ne treba umoriti od objektivne kritike onoga što Orban u nekim slučajevima čini krivo, napominje Milanović.

"Ali da mu se uzima dvije trećine, što je sljedeće", zapitao je pa nastavio: "Da ga se prebaci Rusima, da se Mađarsku gurne Rusiji":

To se radi i sa Srbijom, ali Milanović u tome radi razliku i za Mađarsku ima razumijevanja jer ona nas nikada nije napala.

Video - Jandroković Grmoji: 'Isključeni ste sa sjednice. Dobivate i petu opomenu, ne možete ni sutra sudjelovati u raspravi! 

Komentara 13

DU
Deleted user
15:20 21.09.2022.

On je plaćen za zastupati hrv. interese, zar ne? Nije njemu ustavno ovlaštenje da brine o proračunskim brigama Mađarske... Kako se razotkrivaju oni u orbiti Kremlja!? I jedan i drugi...

Avatar Moodleen
Moodleen
14:34 21.09.2022.

Jako relevantna osoba taj Milan Ović, u Briselu se već svi tresu od straha.... Al da su oni u EU predložili da se Mađarima sredstva poduplaju, on bi odmah tražil da im se sva sredstva zamrznu. Partijska je to škola, naravno.

UL
ulica
16:31 21.09.2022.

nikad nismo ni sumnjali u tvoje hajdučke namjere, harambašo sinjski, zete herceg bosanski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije