Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveno upozorenje

Visoka razina opasnosti za zdravlje, na Jadranu olujni vjetrovi. Izbjegavajte putovanja!

22.05.2015., Zagreb -Jak vjetar koji je danas poceo puhati dodatno je pokvario vrijeme u Zagrebu i natjerao prolaznike da se bore sa svojim kisobrnaima. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2018.
u 14:45

Savjetujemo javnost da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja, poručuju iz Meteoalarma

Meteolarm je za četvrtak izdao crveno upozorenje za Primorje i Kvarner te Velebitski kanal, gdje se, kako se navodi, očekuje mjestimice jak i vrlo jak, ujutro i olujni sjeveroistočnjak. Najjači udari vjetra bit će od 65 do čak 150 km/h.

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Savjetujemo javnost da se izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti, pa ako putujete, pratite informacije o prometu", navodi se u upozorenju Meteoalarma.

Foto: Screenshot/reuters

Narančasto upozorenje izdano je za regije Rijeke, Gospića, Zagreba i Karlovca, kao i sjeverne Dalmacije i zapadne Istre. Kontinentalne dijelove, po Meteoalarmu, očekuju snježne padaline, i to do 40 cm, te gusta magla. Navedeno je i kako će uvjeti za vožnju biti opasni. Dalmaciju i Istru čeka jak vjetar, i do 100 km/h, pa se upozoravaju i pomorci da ne izlaze na more.

Komentara 5

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
15:31 21.02.2018.

Nemres vjerovati! Zima je i padat ce snijeg?! Pa kakooo? I to u veljaci?! Belosvetska zavjera!

TB
taras.buljba
15:47 21.02.2018.

Jednom cete i vi pogoditi.

DU
Deleted user
15:47 21.02.2018.

Kad je Sijerković računao prognozu ručno, uz pomoć logaritamskih tablica i crtao emagram bojicama i trokutom znao je pogriješiti i do 6 sati zamislite, ali zračne mase u novije vrijeme postadoše "nestašne". Gledam već 10 dana prognoze izračunane najjačim računalima, printanim emagramima, sinoptičar samo sjedi i "bleji" u ekrane i već 10 dana pomiču temperature od -10 sve dalje i dalje pa ih upozoravam da to ne nastave do srpnja jer klimatske promjene ipak ne mogu prikriti baš toliku nestručnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije