Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 205
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pritvor svodnicima

Među maloljetnicama koje su se prostituirale čak i 11-godišnjakinja

dom
26.11.2010.
u 15:34

Majka je od svoje kćeri još dok je bila mlađa od 14 godina tražila da pruža seksualne usluge muškarcima i daje joj novac

Među maloljetnicama koje je podvodilo dvoje svodnika u Osijeku, a koji su u srijedu uhićeni, bila je i jedna djevojčica od 11 godina, bivša štićenica osječkog Doma za odgoj djece i mladeži. Otkriva to priopćenje osječkog Županijskog državnog odvjetništva koje je jučer podnijelo istražni zahtjev protiv 37-godišnje S. M. iz Osijeka te 26-godišnjeg Dž. M. iz Našica.

Novac davale madam

Na zahtjev odvjetništva, istražni sudac odredio im je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecanja na svjedoke.

Državno odvjetništvo 37-godišnjakinju, naime, sumnjiči da je od 3. ožujka 2007. godine do rujna 2009. godine kao majka sada 17-godišnje djevojke tražila od svoje kćeri da za novčanu naknadu spolno zadovoljava muškarce koje joj je sama pronalazila te da tako dobiveni novac preda njoj. Madam je, osim iskorištavanja svoje maloljetne kćeri koja je jedno vrijeme u razdoblju prostituiranja bila i mlađa od 14 godina, primila u svoj stan i dvije djevojke nakon što su otpuštene iz dječjih domova znajući da nemaju gdje stanovati te tražila od njih da pružaju seksualne usluge njezinim klijentima. Da bude još gore, isto je tražila i od još jedne štićenice dječjeg doma, 11-godišnje djevojčice.

Sve tri su je slušale i radile ono što je madam od njih tražila, a sav novac koji su zarađivale odavajući se prostituciji predavale su 37-godišnjoj Osječanki. Najčešće je to bilo samo nekoliko stotina kuna, a seksualne usluge starijim muškarcima pružale su u automobilima, hotelima pa čak i na otvorenim prostorima.

Uhićeni 26-godišnjak iz Našica je pak 3. ožujka 2007. godine u Osijeku podvodio djevojčicu koja još nije bila napunila ni 14 godina. On je toga dana dijete odveo pred jedan hotel u Osijeku, u kojem je rezervirao sobu, te još jednu maloljetnicu s njom, te im kazao da moraju seksualno zadovoljiti jednog muškarca. Djevojke su u ruke dobile ključeve sobe i uputile se u hotel te “odradile” ono što im je svodnik rekao. Za uslugu su od klijenta dobile 200 kuna, no novac je pripao 26-godišnjem muškarcu.

U Domu nisu znali

Osim maloljetnica, ovo dvoje svodnika podvodilo je i dvije punoljetne djevojke, 20-godišnjakinju i dvije godine stariju djevojku s područja Osijeka. One su za iste iznose spavale sa svojim klijentima, a novac su potom predavale 26-godišnjaku i 37-godišnjakinji.

O tome što su radile bivše štićenice Doma za odgoj djece i mladeži koji je još prije godinu i pol dana spominjan u javnosti zbog lanca prostitucije, ravnateljica Jasminka Dević nije znala.

– Ništa od toga nije se događalo u krugu naše ustanove. Da se to događalo ovdje, odmah bismo to primijetili – kazala nam je J. Dević.

Iako su sve prijavljene maloljetnice sada već bivše štićenice toga doma, u vrijeme prostituiranja njima dvjema adresa je bila u toj odgojnoj ustanovi. Jedna od maloljetnica je pak bivša korisnica Doma za djecu Klasje koji se brine o djeci koja nemaju potpunu roditeljsku skrb.

Komentara 48

OB
-obrisani-
10:45 27.11.2010.

\"svnedjelja\",da li je \"keva\" izvorna hrvatska riječ?Ili se to sam u Sanoberu uči?

BR
bronzi
19:52 26.11.2010.

...na osječkoj gimnaziji osvanuo je natpis kad je izbila afera DRAGO TADIĆ PEDOFIL a slučajno mu je žena tu ravnateljica ,pa se pitam dali je on bio korisnik usluga ha ha ha ha

OB
-obrisani-
23:14 26.11.2010.

Da je ravnateljica htjela mogla je primjetiti skupa s odgojiteljima da pojedini štićenici imaju više novaca! To se tamo vidi jer ini ne znaju zadržavati za sebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije