Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOROČNA STRATEGIJA

Marić i Krstičević progovorili o nabavci novih borbenih zrakoplova

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
29.12.2016.
u 11:46

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević izjavio je u četvrtak da još nije donijeta nikakva odluka o borbenoj komponenti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) te da smatra da nam je potrebno borbeno ratno zrakoplovstvo.

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da je Hrvatskoj potrebno borbeno ratno zrakoplovstvo i da će odluka o tome biti donesena 2017., naglasivši kako takvu odluku treba postići konsenzusom parlamentarnih stranaka jer se radi nadstranačkom pitanju nacionalne sigurnosti.

Smatram da nam je ta sposobnost potrebna i da ju Hrvatska treba imati, ne smijemo se dovesti u situaciju kao 90-te kada smo bili razoružani, rekao je Krstičević.

Odluka će biti donijeta 2017. godine i sigurno ćemo voditi računa kako na najbolji mogući način doći do te sposobnosti, rekao je Krstičević. Želimo u taj proces uključiti sve parlamentarne stranke i tražimo konsenzus jer to je nadstranačko pitanje, pitanje nacionalne sigurnosti, kazao je.

Marić: Ne žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova

- Ministar financija Zdravko Marić smatra kako se ne mora žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova, a oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora, rekao je novinarima u četvrtak prije sjednice Vlade.

"Ne moramo žuriti s tim pitanjem. Mislim da oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora", rekao je Marić novinarima upitan o planu nabave novih borbenih zrakoplova.

Na novinarski upit hoće li popustiti "željama" potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića "jer rokovi već cure", odgovorio je: "Shvatili ste već do sada da nisam baš nešto pretjerano popustljiv".

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević izjavio je u četvrtak da još nije donijeta nikakva odluka o borbenoj komponenti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) te da smatra da nam je potrebno borbeno ratno zrakoplovstvo.

>> Otkrivamo koliko vojnih aviona i helikoptera ima Hrvatsko ratno zrakoplovstvo

Komentara 4

MA
medjimurec_at
14:21 29.12.2016.

Naravno da treba ici u nabavu novih zrakoplova a sto se novaca tice ima tu dovoljno opcija .Ako postovani min, Maric misli da imamo dosta vremena onda je vjerojatno spreman ako se sto desi stati na prvu liniju bojista sata sa lukom i strijelom , jel ?

NA
navijeke
14:49 29.12.2016.

Hajdemo na trenutak na stranu staviti činjenicu kako je EBA nezaobilazna stavka sigurnosti zemlje, upitajmo se koliko Slovenija plaća lošu uslugu air policinga. Gospodinu Mariću preporučio bih da na 'papir' s jedne strane stavi cijenu koštanja desetak godina air policinga koju bi morali plaćati ostanemo li bez EBA, a s druge cijenu eskadrile izraelskih f-16.

MI
miso
12:29 29.12.2016.

...Ali ako je Predsjednica rekla da se ta,kako se zove, ekortdrila (?) nabavlja onda se nabavlja. Šta se tu sad priča?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije