Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ujedinila Hrvatsku

Stigla je i potvrda iz SAD-a, dobila je plan liječenja: Mila s obitelji ujutro putuje u Ameriku!

Mila Rončević
Foto: Facebook
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.04.2019.
u 23:02

Dvogodišnja djevojčica koja boluje od akutne leukemije u SAD-u će biti podvrgnuta eksperimentalnoj metodi liječenja leukemije.

Dvogodišnja Mila Rončević, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, sa svojim roditeljima u utorak treba otputovati u SAD. Prema najnovijim podacima na internetskoj stranici Lifeformila, za njeno liječenje je prikupljeno više od 34 milijuna kuna. U ponedjeljak kasno navečer stigao je odgovor iz bolnice i posljednji plan liječenja, prenose 24sata.

Liječnici obitelji Rončević nude dvije kemoterapije i transplantaciju koštane srži. Ukoliko liječenje ne uspije, bolnica u Philadelphiji će kontaktirati druge centre u svijetu koji nude eksperimentalna liječenja za ovu vrstu leukemije i sav novac će se preusmjeriti tamo kako bi se djevojčici pomoglo. Trošak liječenja iznosi nešto više od 2,9 milijuna dolara.

Milin otac Marin Rončević u kratkom telefonskom razgovoru ranije je za Hrvatsku radio-televiziju rekao je da su se oni spremili i da je plan da u utorak u 12 sati otputuju za Sjedinjene Američke Države. 

Video - Konferencija za medije roditelja Mile Rončević

 

"Obitelj ima i opciju odlaska u Švicarsku ili ostati u Dječjoj bolnici Kantrida", izvijestio je večeras HRT, dodavši da su pronađena tri darivatelja matičnih stanica iz SAD-a, Italije i Njemačke. 

"To je jedina bolnica koja primjenjuje takvo liječenje. Nešto slično radi se i u švicarskoj klinici, a upravo je ta klinika B varijanta za Milu i njezine roditelje. Liječnici u Philadelphiji, napravit će Mili sve moguće pretrage, izvadit će joj krv i koštanu srž, kako bi se uspio pronaći lijek, jer tamo nemaju standardne lijekove. Mila je imala svu moguću njegu i u KBC Rijeka“, objavila je Nova TV. 

 Prema večerašnjim najnovijim podacima na internetskoj stranici Lifeformila, proteklih dana donacijama je prikupljeno više od 34 milijuna kuna u raznim valutama, uplaćenim na žiro-račun obitelji te na račun Zaklade Nora Šitum. 

Mila Rončević
1/12

 Milini roditelji Marin i Sanja Rončević ranije danas su u Zagrebu održali konferenciju za novinare na kojoj su se zahvalili svima na donacijama i humanitarnih akcijama organiziranim protekih dana za spas njihove kćeri.

 Budući da je prikupljeno više nego što je potrebno za liječenje, otac Marin Rončević također je, uz zahvalu, zamolio da se više ne uplaćuje.

 "Ljudi hvala, nemojte više uplaćivati na moj žiro jer su sredstva debelo premašena i ne znam što dalje. Zamolit ćemo predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju", napisao je na svom facebook profilu.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
20:44 01.04.2019.

Sretno malena!

PA
PainKiller
20:17 01.04.2019.

Sretno anđele!

GR
gragakarlovac
20:23 01.04.2019.

nadam se da ce uspjeti! isto se nadam da ce ostatak novac ici u prave svrhe. kakvi ce krokodili isplivati za par mjeseci, i to je Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije