Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILA 6 MJESECI ZATVORA

Majka prijetila malodobnoj kćeri da će je ubiti, tužitelji nezadovoljni s presudom

Lisice - ilustracija
Pixabay
16.02.2022.
u 17:58

Sud je kao jedinu olakotnu okolnost 28-godišnjakinji i razlog da joj presuda dijelom bude uvjetna naveo kako je riječ o mladoj osobi.

Žena (28) mora u zatvor jer je prijetila svojoj malodobnoj kćeri da će je pretući i ubiti. Ona je nepravomoćno osuđena na 6 mjeseci bezuvjetnog i 6 mjeseci uvjetnog zatvora.

Nemili događaj se dogodio u okolici Siska.

Majka je, prema presudi, proglašena krivom jer je u dužem razdoblju i u više navrata malodobnoj djetetu prijetila ubojstvom i tjelesnim ozljeđivanjem. Državno tužiteljstvo nije zadovoljno presudom te traži za majku godinu dana bezuvjetnog zatvora, a u svojoj žalbi navode da je 28-godišnjakinja ranije osuđivana za prijetnje, oštećenje tuđe stvari i remećenje javnog reda i mira.

- Pokazala je izrazitu upornost u činjenju kaznenog djela jer je u dužem razdoblju i u više navrata prijetila ubojstvom i tjelesnim ozljeđivanjem kćeri. Zato nije opravdano temeljem iskaza da voli svoju kći i da joj ne bi naudila cijeniti visoki stupanj vjerojatnosti da i bez izvršenja cijele kazne neće činiti kaznena djela. Stoga smatramo da je izrečena kazna preblaga i da je majci trebalo izreći bezuvjetnu kaznu zatvora - stoji u žalbi tužitelja, navodi Danica.

Sud je kao jedinu olakotnu okolnost 28-godišnjakinji i razlog da joj presuda dijelom bude uvjetna naveo kako je riječ o mladoj osobi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije