Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDESAN OPORAVAK

Majka mladog Osječanina: Liječnici su mog sina podignuli iz mrtvih

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
15.09.2019.
u 09:58

Kada su ju liječnici nazvali rekli su da je stanje kritično i da dođe što prije. Nisu mu davali velike šanse za preživljavanje, ali su ipak dali sve od sebe i napravili čudo. Svega pet dana nakon što je hodao po rubu smrti, mladi Osječanin sada stoji na svojim nogama.

Pet dana živio je uz pomoć svih mogućih aparata, no zahvaljujući njihovom predanom radu danas se osjeća odlično. Nema riječi koju mogu uputiti, a da je dovoljna - kroz suze je opisala svoju agoniju koju je prošla sa svojim sinom jedna Osječanka.

Kada su ju liječnici nazvali rekli su da je stanje kritično i da dođe što prije. Nisu mu davali velike šanse za preživljavanje, ali su ipak dali sve od sebe i napravili čudo. Svega pet dana nakon što je hodao po rubu smrti, mladi Osječanin sada stoji na svojim nogama.

- Početkom kolovoza odjednom je dobio četiri epileptička napada i pao je u komu. Dogodilo se to prvi put i iz čista mira, iako je tih dana zbog prirode posla bio dosta iscrpljen i mnogo je bio na putu. Kad me doktor nazvao i priopćio mi najgoru vijest koju majka može čuti, svijet mi se srušio - prepričala je majka za Glas Slavonije.

- Ako se na vrijeme prepozna kritičan pacijent, buđenje iz kome moguće je. Činjenica je da je tu važnu ulogu odigrala i sama dob pacijenta, jer da je u pitanju bila starija osoba, ishod ne bi bio dobar, s obzirom na loše nalaze. Srećom, sve je dobro završilo i drago nam je da se prognoze koje su bile prvog dana nisu obistinile - ispričao je jedan liječnik.

On ističe da se cjelokupni medicinski tim u potpunosti posvećuje svakom pacijentu, ali činjenica da je ovdje bila riječ o mladoj osobi potaknula ih je da pomaknu granice svojih mogućnosti i u tome su uspjeli.

- Imamo osam kreveta i neprestano svi pratimo sve vitalne funkcije pacijenata te se reagira odmah na bilo kakvu promjenu. Mislim da tu leži ključ ovog sretnoga ishoda i naposljetku smo svi sretni kad dođe do toga. Posebice kad su, kao u ovom slučaju, prognoze na početku gotovo nikakve, a naposljetku bude suprotno - poručila je druga liječnica.

Ključne riječi

Komentara 10

PE
Peropero
10:30 15.09.2019.

Naši doktori su izvrsni

MA
Masnica3
11:35 15.09.2019.

Nasi doktori nisi dno dna, izvrsni su i strucni. Naravno ima i jedan mali dio onih drugih ali je tu problem javnog sustava. Radio ne radio imas isto. A zalosno je da nasi ljecnici nakon fakulteta startaju sa 4500 do 5500 kn osnovnom placom.

DU
Deleted user
10:25 15.09.2019.

Kako to kada svi govore da je naše zdravstvo dno dna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije