Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Strava u Illionoisu: U kući kontroverznog liječnika našli više od 2000 abortiranih fetusa

Sumnja se da je kroz više desetljeća učinio desetke tisuća pobačaja, a na suđenju 2016. godine otkrio je da je pobačaj vršio čak i na djevojčicama u dobi od 10 godina
14. rujna 2019. u 10:36 16 komentara 10157 prikaza
Kontroverzni doktor Dr. Ulrich Klopfer
Foto: wsbt22
Pogledajte galeriju 1/2

U domu jednog američkog liječnik koji je obavljao abortuse u utorak su pronađeni ostaci više od 2000 fetusa. Dr. Ulrich Klopfer živio je i radio u američkoj saveznoj državi Illinois, a nakon što je preminuo prije desetak dana, članovi njegove obitelji pronašli su u njegovom domu medicinski sačuvane fetuse - točnije, njih 2246.

Uber moralni dušebrižnik Vozač Ubera izbacio putnicu iz auta jer je išla na abortus

Odvjetnik obitelji izvijestio je da je u utorak obavijestio mrtvozornički ured o otkriću.

Sumnja se da je kroz više desetljeća učinio desetke tisuća pobačaja u više okruga Indiane, zbog čega se vjerojatno može smatrati "najplodnijim"  liječnikom za abortus u povijesti te zemlje, prenosi Daily Mail.

Zasad nema dokaza o tome da su pobačaji izvršeni na Klopferovom imanju, ali je poznato da ih je do 2016. činio u ženskom paviljonu u South Bendu u Indiani. Tada mu je oduzeta licenca zbog nepravilne skrbi o pacijentima i višestrukog kršenja propisa. Istragom koja je provedena 2014 utvrđeno je čak 27 propusta.  

Nakon što klinika nije dostavila plan ispravljanja tih problema, državna agencija je podnijela zahtjev za oduzimanjem dozvole za pobačaj u klinici. U lipnju 2015. godine obavljen je još jedan nadzor tijekom kojeg je utvrđeno da se klinika i dalje ne pridržava zakona prema kojem pacijenti trebaju biti informirani o svemu i dati svoju suglasnost 18 sati prije pobačaja. Klopfer je navodno davao lijekove za pobačaj tveć pri početnom savjetovanju, izvijestio je svojedobno ABC 57.

na twitteru 'Ovo je odvratno': Glumac objavio karikaturu abortusa i izazvao bijes masa

Iako to nije bio predmet optužnice, tijekom suđenja 2016. godine, Klopfer je otkrio da je napravio abortus i 10-godišnjoj djevojčici koju je navodno silovao ujak. Unatoč tome što je znao da roditelji neće prijaviti ujaka, dopustio je da se djevojčica vrati s roditeljima kući, bez da je o svemu obavijestio policiju. 

Tijekom suđenja je otkriveno i da Klopfer nije davao lijekove protiv bolova svim ženama na kojima je izvršio pobačaje, nego samo mlađima od 16 godina i onima koje su si mogle priuštiti dodatni iznos za to. A kad su žene i bile pod sedativima, u njegovom osoblju nije bilo nikoga tko bi bio kvalificiran za nadzor žena. Osim toga, nije slijedio zadane propise o upotrebi lijekova te o postupupanju u hitnim slučajevima.

 

 

tuča
OČEKUJE SE JOŠ OBORINA
Tuča pogodila Turopolje: Prizori kao da je pao snijeg!
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
  • angeomihael:

    A gdje su ljudska prava beba?21.stolječe,doba najvećeg primitivizma..

  • Marlboro:

    Mengeleov klon.

  • ajeto:

    Ima li neka vrsta da sebe toliko mrzi?Patke primaju sve pačiće...Kuje doje čak i mačiće...