Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORD ZA OVAJ DIO GODINE

Magla u Zagrebu, a u Splitu još traje ljeto: Najtopliji 26. listopada dosad

Foto: Pixsell
1/4
27.10.2022.
u 13:20

Splitskih 23,5 stupnja u srijedu najviša su datumska temperatura u povijesti službenih meteorololoških mjerenja na ovoj lokaciji.

I dok se Zagreb već danima budi obavijen maglom, Dalmacija je prema podacima iz DHMZ-a najtopliji dio zemlje.

Jučer su čak 26,4 stupnja izmjerena u zračnoj luci Split u Kaštel Štafiliću. Zatim su slijedili Komiža sa 25, Knin i Šibenik sa 24, Hvar sa 24, Dubrovnik i Makarska sa 23,7 stupnja pa Split - Marjan sa 23,5...

Upravo je splitskih 23,5ºC najviša datumska temperatura u povijesti službenih meteorololoških mjerenja na ovoj lokaciji.

Iznimno visoke temperature zraka za ovaj dio godine bilježe se na cijelom Sredozemlju, ali i velikom dijelu Europe. Tako su na Siciliji izmjerena čak 34 stupnja.

DHMZ za sutra najavljuje u unutrašnjosti magla i niski oblaci, osobito u prvom dijelu dana te ponovno navečer. Nakon izdizanja magle barem djelomice sunčano, no u središnjim predjelima tek kraća sunčana razdoblja. Na Jadranu sunčano, a ujutro lokalno moguća magla. Vjetar uglavnom slab, na moru ujutro većinom burin, potom sjeverozapadnjak, na otocima i umjeren. Najniža temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu između 13 i 18 °C. Najviša dnevna na kopnu od 16 do 21, u mjestima s dugotrajnom maglom niža, a duž obale od 21 do 25 °C.

Video - Zastrašujuća snimka pijavice kod Siska: 'Nakon poplava i potresa, sad i ovo'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije